samsung galaxy note 8

Sa nu cumperi un Galaxy Note 8 inainte de a citit acest articol

Sa nu cumperi un Galaxy Note 8

Sa nu cumperi un Galaxy Note 8. Este prea scump si sunt alternative mult mai bune si ieftine

Samsung a lansat in urma cu cateva zile modelul Galaxy Note 8. Un telefon cu multe intrebuintari, extrem de performant.
Acesta se remarca pe langa alte modele prin prezenta unui stylus ce iti ofera inca un mod de interactiune cu telefonul tau mobil. Practic pentru asta si ecranul foarte mare modelele au devenit din ce in ce mai populare in decursul anilor.
Sa nu cumperi un Galaxy Note 8 inainte de a citit acest articol 31
Dar cu ultimul model nu pot sa zic ca o sa-l cumpere foarte multa lume din impuls, asta datorita pretului care este destul de piperat din punctul meu de vedere.
Note 8 va costa in jur de 950€ la liber pentru modelul cu 64 gb memorie interna.
 
Insa sunt alte alternative de telefoane, mai ieftine, care se compara respectabil la performanta cu Note 8.
Astfel reduce alegerea ta doar la cateva elemente ce sunt prezente doar pe gama Note.

O alternativa foarte buna a lui Note 8 este Galaxy S8 Plus

S8+
FOTO: Galaxy S8+

Chiar daca telefoanele fac parte din aceiasi categorie, Galaxy S8 Plus ramane o idee in umbra datorita modelului S8 simplu.
Insa din punct de vedere al specificatiilor S8 Plus se compara in mod direct cu Note 8.
Modelele sunt extrem de similare, singurele diferente fiind ca Note 8 are o baterie mai mica si camere duale. RAM-ul pe S8+ e cu 2GB mai putin in comparatie cu Note 8 iar display-ul pe S8+ este cu 1” mai mic decat pe Note 8 si desigur stylus-ul nu se regaseste pe S8+.
Dar in rest, toate specificatiile sunt identice intre cele doua modele.
Iar in viata de zi cu zi nu cred eu ca este cineva ce sesizeaza diferentele de performanta, e aproape imposibil sa fie unele sincer, 2GB de RAM nu este o diferenta exorbitant de mare la sistemul de operare Android.
Ce ar mai fi diferit sa zicem asa, este partea software legata de S Pen. Parte software care nu va fi utila pentru o buna parte din voi. Adica cel mai probabil o sa utilizati odata sau de 2 ori Pen-ul, ca ulterior sa ramana permanent in telefon.
Iar aceste mici diferente si Pen-ul te vor costa cateva sute de € in plus. Care daca utilizezi functiile poti sa le gasesti justificare, daca nu sunt bani aruncati pe geam practic.

Sa nu cumperi un Galaxy Note 8 inainte de a te documenta bine si de celelalte oferte

Traim intr-un mediu extrem de competitiv, mai ales cand e vorba de telefoane mobile. Astfel gasesti optiuni garla in materie de telefoane.
De asta eu iti recomand sa arunci o privire si la Xiaomi Mi 6 sau LG G6. Da, sunt brand-uri diferite insa diferenta la performanta nu este semnificativa plus sa nu mai vorbim de pret. Cel putin in cazul Xiaomi Mi6 il poti cumpara cu 430€ lejer si are in mare parte aceiasi putere de procesare ca Note 8.

Concluzia: Sa nu cumperi un Galaxy Note 8! Nu inainte de a evalua piata bine.

Note 8 e un telefon foarte solid care va spala o idee reputatia Samsung odata cu fiascoul Note 7.
Si foarte multe persoane il vor cumpara ce ii vad utilitatea, in tot pachetul. Insa tu daca vrei doar un telefon cu ecran mare si ai vrea sa economisesti ceva banuti sunt alte alternative pe piata, foarte performante ce o sa-ti satisfaca nevoile garantat.
 
 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani