Sa-mi cumpar tableta sau laptop la facultate

Sa-mi cumpar tableta sau laptop la facultate? Vezi sfaturile mele aici

Sa-mi cumpar tableta sau laptop la facultate

Sa-mi cumpar tableta sau laptop la facultate? Vezi parerea mea cu privire la subiect mai jos

Tocmai ai terminat liceul si sunt convins ca esti in cautarea unor solutii de computing ce sunt menite sa-ti satisfaca nevoile tale din viata de zi cu zi. Adica sa te ajuta la facultate, pentru ce ai nevoie si pentru viata personala.
O alegere foarte evidenta in acest context este un laptop, asta pentru ca iti confera portabilitate si putere de procesare atunci cand ai nevoie de ea cel mai mult.
Insa se omite un dispozitiv destul de popular in ziua de azi ce sunt convins ca o sa va incante pe majoritatea din voi si mai precis ma refer la o tableta.
Si cand spun tableta nu va aduc in atentie doar iPad-uri sau Galaxy Tab-uri, ci si dispozitivele 2 in 1.

Microsoft Surface
FOTO: Dispozitiv 2 in 1 Microsoft Surface

Sa-mi cumpar tableta sau laptop la facultate?

Acum trebuie sa vezi in principal la ce facultate mergi, in asa fel incat sa stii ce „munca” vei face pe dispozitiv.
In tabelul de mai jos am facut o lista de facultati si ce dispozitiv este recomandat pentru fiecare ca sa-ti fie o idee mai usor sa-ti fac alegerea perfecta.

Cele mai populare facultatiTableta sau dispozitiv 2 in 1Laptop sau Ultrabook
Matematica
Economie
Litere
PR/Publicitate/Marketing
Inginerie
Drept
Medicină
Informatică
Arhitectură
Arte
Biologie
Chimie
Geografie

Tableta sau dispozitiv 2 in 1: Tabletele cu Android sau iOS ce au capacitatea de a li se atasa o tastatura, sistemele de operare fiind indeajuns de potente sa opereze procesatoare Word, PowerPoint si Excel sau dispozitivele cu Windows/Linux cu procesoare Intel Core M ce au tastatura detasabila. Aceste dispozitive pot doar efectua functii de baza, neavand o putere de procesare foarte mare.
Laptop sau Ultrabook: Computere cu procesoare de 15W sau mai mult ce au si placi video dedicate. Acestea nu au tastatura detasabila cu doar touchscreen in unele situatii. Acest timp ce computere sunt perfecte pentru activitati ce necesita putere de procesare mai mare (editare Foto/Video, compilare, render etc.)

XPS 13
FOTO: Laptop Dell XPS 13

Nu am sa lungest articolul asta inutil, mai ales cand nu este cazul.
In principal sper ca ai inteles ideea: iti iei o tableta cu atasament de tastatura sau un 2 in 1 atunci cand majoritatea functiilor ce urmeaza sa le executi nu sunt „grele”. Un procesator Word, Excel si un Browser merge fara probleme si pe o tableta.
Insa daca doresti sa te mai joci din cand in cand sau activitatile intreprinse pe computer sunt destul de solicitante, mai bine iti cumperi un Ultrabook sau Laptop.
Daca ai tu alte completari la articolul Sa-mi cumpar tableta sau laptop la facultate te rog sa lasi un comentariu mai jos.

⏩Clipuri noi pe Youtube

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles