Resetarea din fabrica la Android are probleme majore 31

Resetarea din fabrica la Android are probleme majore

android factory reset

Resetarea din fabrica la Android are probleme majore. Datele de pe telefoanele resetate pot fi accesate ulterior.

Daca ai un telefon cu Android exista o posibilitate destul de mare sa-l fi resetat de cateva ori. De obicei faceai asta cand incepea sa mearga greu sa vroiai sa-l vinzi. Insa conform unei analize facute de o grup de cercetatori de la Universitatea Cambridge resetarea din fabrica la Android are problema majore in ceea ce priveste stergerea datelor.
Cum multi dintre noi vindem telefoanele atunci cand suntem interesati sa achizitionam unul nou, dispozitivele trebuiesc resetate in asa fel sa nu mai prezinte in memoria interna informatii de ordin personal.
Resetarea din fabrica la Android ori se face din meniul telefonul ori manual din Recovery Mode insa rezultatul este acelasi, stergerea datelor din telefon.
Cercetarorii de la Cambridge au reusit sa acceseze date personale din 21 de telefoane de la 5 producatori chiar si dupa ce acestea au fost resetate din Recovery.
Telefoanele in cauza aveau sistemele de operare Android 2.3.X pana la Android 4.3. Vulnerabilitate care nu sterge datele in totalitate de pe dispozitivele cu Android afecteaza aproximativ 500 de milioane de telefoane smart plus sa nu mai mentionam si stick-uri HDMI sau tablete.
Din telefoanele in cauza au putut fi accesate contactele, email-ul, imagini, clipuri video ba chiar aplicatii ca Facebook. Insa ce este mult mai ingrijorator e faptul ca din telefoanele ce aveau activata criptarea inainte de resetate in 80% din cazuri au putut fi copiat token-ul de acces pentru contul Google.
Cu acel token se pot accesa datele din contul tau Google(adica daca ai card-ul introdus in cont se pot face cumparaturi in numele tau).
Momentan Google nu a dat un raspuns pentru acest raport.
Informatiile complete referitoare la studiu le gasiti in ACEST pdf.

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani