Qualcomm Snapdragon 818 posibil sa aiba 10 nuclee 31

Qualcomm Snapdragon 818 posibil sa aiba 10 nuclee

snapdragon 818

Qualcomm Snapdragon 818 posibil sa aiba 10 nuclee si performanta unui procesor de PC

Mediatek a anuntat in urma cu cateva zile ca vor lansa un procesor pentru mobil cu 10 nuclee. Un progres tehnologic semnificatic pentru companie, procesorul Helio o sa-i propulseze in piata telefoanelor hi-end insa competitia recupereaza rapid.
Conform unor surse compania Qualcomm lucreaza la un competitor pentru procesorul celor de la Mediatek.
Qualcomm ar dezvolta procesorul Qualcomm Snapdragon 818 care dispune de 10 nuclee de procesare.
Doua dintre acestea sunt Cortex-A72 la 2.0 GHz care sunt si cele mai puternice din punct de vedere a capacitatii de procesare, patru nuclee Cortex-A53 ar fi de putere medie si frecventele ar oscila intre 1.2 GHz si 1.6 GHz si de cele patru nuclee eficiente nu se stie nimic.
Procesul de fabricare este tot de 20 nm ca cel a lui Snapdragon 810 deci si puterea consumata ar trebui sa fie mai mult sau mai putin similara cu modelul precedent.
Performantele unui cip de genul acesta se apropie din ce in ce mai mult cu cea a unui CPU de PC (insa nu va imaginati ca un i5) dar pana nu o sa vedem o serie de teste sintetice doar speculam.
Nu se stie data exacta cand va fi lansat Snapdragon 818 dar tin sa cred ca pana la finele acestui an va fi anuntat de companie.

sursa

 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani