Qualcomm anunta Snapdragon 415, 425, 618 si 620 31

Qualcomm anunta Snapdragon 415, 425, 618 si 620

Qualcomm anunta Snapdragon 415, 425, 618 si 620 32
Qualcomm este unul din cei mai mari producatori de procesoare mobile. Este o probabilitate destul de mare ca procesorul din telefonul tau sa fie un Qualcomm.
In ultima perioada a fost multa atentie in jurul Snapdragon 810, varful de serie, dar piata telefoanelor mobile este segmentata in trei categorii.
Categoriile de telefoanele sunt: varf de serie( care sunt cele mai performante), telefoanele de mijloc (care inglobeaza performanta si pret bun) si telefoanele de inceput(in general cele care sunt la preturi foarte mici). Iar piata dispozitivelor smart este domitata de telefoanele de mijloc si inceput de serie, varful de linie reprezinta un procent mic la dispozitive vandute global.
Qualcomm a sesizat acest lucru si a concetrat resursele in producerea a 4 noi procesoare de inceput si mijloc de serie, acestea sunt: Qualcomm Snapdragon 415, Qualcomm Snapdragon 425, Qualcomm Snapdragon 618, Qualcomm Snapdragon 625.
Acestea aduc: placi video imbunatatite, suport 64 biti, performanta imbunatatita, suport LTE si mai multe nuclee.
Am sa enumerez caracteristicile cele mai impunatoare in linii mari:

  • Antena LTE de pe Snapdragon 415 suporta maxim 150mbps in timp ce modelele 425, 618 si 625 pot ajunge si la 300mbps.
  • Cipurile grafice de la Snapdragon 415 si Snapdragon 425 sunt Adreno 405 in timp ce pe Snapdragon 618 si Snapdragon 625 sunt „viitoarea generatie”.
  • Viteza acestora in Ghz si puterea de procesare creste de la model la model: Snapdragon 415 este un octa-core la 1.4ghz, Snapdragon 425 octa-core 1.7ghz, Snapdragon 618 este un hexacore la 1.8ghz in timp ce 625-ul octa-core la 1.8ghz.

Lista completa cu specificatii o gasiti aici.
Anul acesta se pare ca va fi plin de telefoane pentru bugete reduse care sunt si performante, poate imi schimb si eu S3-ul 😀 .
Imi place aceasta tendita de a se merge pe preturi mai mici si performanta imbunatatita, in anii din urma daca cumparai un model de telefon entry level iti puneai mainile in cap la ce greu functiona.
Oricum primele modele o sa le vedem la MWC 2015 unde producatorii de telefoane smart isi vor etala ce au mai bun, atunci o sa vedem primele clipuri cu telefoanele si tabletele care au aceste cip-uri si putem sa ne facem o idee despre performanta acestora. (cel putin orientativ)
sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani