Procesorul Snapdragon 810 modificat pentru Samsung 37

Procesorul Snapdragon 810 modificat pentru Samsung

Procesorul Snapdragon 810 modificat pentru Samsung 38
Conform unor rapoarte procesorul Qualcomm Snapdragon 810 ar avea probleme cu supra incarzirea.
Ceea ce poate fi problematic pentru dispozitivele mobile.
LG are acest procesor integrat pe LG G Flex 2 dar compania nu a raportat probleme referitoare la temperaturi, telefonului fiind construit in jurul arhitecturii procesorului.
LG a mai completat ca nu procesorul este singura cauza a supra incalzirii ci cum dispozitivul este conceput sa disipe caldura componetelor.
Conform zvonurilor legate de Galaxy S6, telefonul nu ar avea o varianta cu Snapdragon ci doar una cu procesorul Exynos proprietar Samsung.
Insa Qualcomm deja a inceput sa lucreze la probleme cu temperaturile procesorului Snapdragon 810.
Procesorul revizuit ar trebui sa fie disponibil pana in luna martie cand Samsung va anunta succesorul lui Galaxy S5.
Acum paririle sunt impartite. Unii analisti spun ca Samsung s-a folosit de aceasta problema a SoC-ului Qualcomm in asa fel ca sa faca mai multe modele cu procesorul propriu Exynos.
Inainte erau probleme cu comunitea open source si telefoanele Exynos. Acum pare ca Samsung sa fie implicata mai mult in a oferi codul sursa a cip-urilor deci practic nu ar trebui sa fie probleme.
Realitatea este ca gradul de acceptare a procesoarelor Exynos este variabil din mai multe motive dar o sa lasam asta pentru un alt topic.
sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles