Prelungeste durata de viata a bateriei telefonului

Prelungeste durata de viata a bateriei telefonului

Prelungeste durata de viata a bateriei telefonului

Prelungeste durata de viata a bateriei telefonului sau tabletei tale urmand acest tutorial simplu.

Inainte de a incepe trebuie sa va informez ca tutorialul se adreseaza doar posesorilor de dispozitive cu Android insa sunteti liberi sa adaptati informatia furnizata. O parte din metodele mentionate mai jos functioneaza doar pe sistemul de operare Android.
Pentru unele aplicatii o sa aveti nevoie de root.
Telefonul sau tableta ta se descarca destul de rapid? Ai vrea cateva minute sau chiar ore de utilizare in plus? Eu am sa-ti dezvalui din experienta proprie cum poti sa prelungesti durata de viata a bateriei dispozitivului cu Android urmand niste pasi simpli.
Tutorialul este segmentat in mai multi pasi si am sa va port prin fiecare explicand cat mai simplu posibil.

  1. Setari de sistem
  2. Setari ale retelei GSM
  3. Setari ale ecranului
  4. Aplicatii ce functioneaza pe fundal
1. Setari de sistem

Nu stiam cum sa denumesc aceasta prima categorie, asa ca i-am spus Setari de sistem. Ideea este ca toate sunt setari de sistem insa aici am cumulat cateva ce nu intra in restul categoriilor de mai sus, sper ca are logica ceea ce spun. 😀
Daca ai Android 4.1 sau mai nou am sa te rog sa navighezi la Setari/WIFI/Advanced si debifeaza Scanning always available.
Prelungeste durata de viata a bateriei telefonului
Aceasta setare dezactiveaza cautarea retelelor WIFI chiar si atunci cand acesta este oprit. Scopul setarii este sa determine locatia ta mai bine, insa nu ai nevoie de ea.
Urmatoarea, Setari/Location/Mode aici selectezi Battery saving. Practic dezactiveaza GPS-ul, ai nevoie de GPS doar cand folosesti Google Maps sau orice alt program de nativigat. GPS-ul iti arata locatia ta exacta insa pentru un checkin nu este necasar ca el sa fie pornit mereu.
Prelungeste durata de viata a bateriei telefonului
Setari/Data usage si debifati Auto-sync data . Insa atentie! Aceasta functie dezactiveaza sincronizarea datelor din aplicatiile ce merg in fundal, daca vrei in continuare sa primesti notificari de la clientul de email sau Facebook de exemplu va trebui sa o lasi bifata.

2. Setari ale retelei GSM

Daca ai un telefon 3G sau 4G poate nu mereu ai nevoie de aceste frecvente ale retelei ca sa dai apeluri si mesaje. Aceste doua tipuri de retele sunt folositoare mai mult cand stai pe internet de pe MB din cont si cum asta pentru unele persoane se intampla doar pentru cateva minute pe zi nu strica sa muti pe 2G. Pentru a salva un procent din baterie este recomandat sa lasi telefonul pe 2G iar atunci cand vrei sa intri pe net de pe date sa te treci pe 3G/4G.
Singurul compromis care il faci in acest context este calitatea vocii apelantului si calitatea vocii tale, aceasta se aude o idee mai infundata, puteti testa sa va convingeti.
Pentru a muta manual pe 2G intri la Setari/More/Mobile networks/Preferred/2G
Insa daca vrei un mod in care sa faca telefonul asta automat instalezi Xposed Framework si modulul Intelli3G de pe Play Store.
Acesta comuta intre cele doua frecvente ale retelei in functie daca ai pornite sau oprite datele. Configuratia modulului Intelli3G este urmatoarea: deschizi modulul, activezi Services apoi la Power Saving Network bifezi Data Disabled si WIFI Connected iar la Fast Network bifezi Data Enabled.
Atentie! Xposed Framework functioneaza pe Android 4.0.3 si mai recent insa necesita root.
Daca ai Android L instaleazi Xposed urmand ACEST tutorial.
Prelungeste durata de viata a bateriei telefonului

3. Setari ale ecranului

Ecranul este unul din cei mai mare consumator al dispozitivelor noastre. De asta trebuie sa mai reducem din luminozitatea acestuia cand suntem in casa sau la birou dar este important sa-l lasam pe modul manual.
Atunci cand sunteti intr-un mediu mai luminat, activati Auto brightness sau dati luminozitatea mai mare manual in asa fel sa puteti vedea ecranul.
Daca lasati luminozitatea pe automat mereu telefonul consuma bateria intr-un ritm mai accelerat, asta pentru ca telefonul ajusteaza luminozitatea display-ului in functie de mediul inconjurator.

4. Aplicatii ce functioneaza pe fundal

Unele aplicatii chiar daca ai iesit din ele raman in fundal si consuma resurse. Nu este practic sa le lasi sa mearga in acest fel daca nu te folosesti de ele regulat.
Jocurile si aplicatiile retelelor de socializare sunt cunoscute ca fiind cele mai paguboase pentru baterie, asta pentru ca afiseaza notificarile in timp real.
In acest caz recomand Greenify acesta hiberneaza automat aplicatiile dupa ce ecranul telefonului este inchis. Cand sunt hibernate aplicatiile nu mai consuma baterie.
Insa trebuie sa notati faptul ca Greenify necesita root si aplicatiile care sunt blocate nu mai afiseaza notificari ca sa vezi update-urile trebuie sa le accesezi individual. Greenify le da Force close celor care le-ai bifat.

Concluzii

Daca urmati acesti pasi va trebui sa aveti o autonomie imbunatatita. Daca nici metodele de mai sus nu imbunatatesc situatia deloc este probabil ca bateria sa fie uzata.
Unele optiuni probabil sa nu fie exact in pozitiile din imaginile de mai sus dar o sa le gasiti sigur in setari, insa in alta ordine.
Ce mai astepti? Prelungeste durata de viata a bateriei telefonului sau tabletei cu Android cu pasii de mai sus.
Daca v-am ajutat macar putin sa aveti o atonomie mai buna a bateriei share acestei postari. 😀
Ma gasesti si pe Facebook.
 

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

cel.ro

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani