Plastic transformat in combustibil cu ajutorul acestui aparat

 plastic transformat in benzina

Plastic transformat in combustibil cu ajutorul acestui aparat revolutionar.

Plasticul este unul din materialele care dauneaza cel mai mult planetei. Acesta este obiectul creatiei umane si reprezinta un principal mod de poluare.
De ani buni se incearca reciclarea cat mai eficienta a plasticului insa in ciudata eforturilor cantitatile care ajung sa fie devarsate in rauri, mari, oceane si chiar si in paduri creste de la an la an.
Indiferent de metoda prin care se face reciclarea interestul nu este atat de crescut pentru materia prima, asta datorita faptului ca o poti achizitiona fara porobleme si nu este profitabil sa o reciclezi. (depinde de la caz la caz)
Dar ce ar fi daca ai putea transforma plasticul in ceva mult mai pretios care s-ar cauta, cum ar fi motorina sau benzina?
O echipa de la Blest Japonia a reusit sa inventeze o noua metoda de a recicla plasticul.
Reciclarea se face prin conversia plasticului in lichid. Procesul de lichefiere are loc intr-un cuptor care incalzeste pungile, bidoanele sau orice alt obiect din plastic la o temperatura de peste 400 de grade. Acestea se transforma in gaz si intr-un recipient separat cu apa se face condensul si separatia lichidului. Lichidul poate fi rafinat si ulterior transformat in mai multe tipuri de combustibili fosili.
Compania deja pune la dispozitie masinarii de volum mic si mare ce pot sa transforme plasticul in combustibil.
Unii sunt sceptici in privinta acestei metode datorita rezultatului obtinut (combustibilul fosil de care vrem sa ne indepartam pe viitor). Eu sunt de aceiasi parere, pare un circuit inchis. Reciclezi material iar cu rezultatul final poluezi iar mediul.
Puteti viziona un clip unde este prezentata tehnologia mai jos.

 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani