Plastic biodegradabil ce se dezintegreaza intr-o luna si poate fi mancat 31

Plastic biodegradabil ce se dezintegreaza intr-o luna si poate fi mancat

O cercetatoare din Mexic a inventat un soi de plastic biodegradabil ce se dezintegreaza in sol in aproximativ o luna de zile si poate fi ingerat atat de animale cat si oameni fara a produce efecte adverse.

Plasticul este confectionat din extract de cactus impreuna cu cateva substante non-toxice ce il ajuta sa se mentina relativ rigid si flexibil.

Acesta poate fi produs in diferite grosimi, culori si dimensiuni fiind substitulul perfect pentru plasticul ce il intalnim acum pretutindeni in comert.

Momentan tehnologia este experimentala si nu se cunoaste o data exacta cand aceasta poate fi extinsa la o linie de productie mai accelerata in asa fel incat sa se poata face inlocuirea cu substantele disponibile deja in piata.

Pana in zilele noastre, incepand cu anii 1950, s-au produs peste 8 miliarde de tone de plastic la nivel global. Plasticul fiind unul din cele mai uzuale materiale utilizate la nivel global.

In acelasi timp plasticul este si materialul cel mai poluant la nivel global infestand oceane, mari si chiar solul.

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani