Image default
Stiri Stiri internet

Plastic biodegradabil ce se dezintegreaza intr-o luna si poate fi mancat

O cercetatoare din Mexic a inventat un soi de plastic biodegradabil ce se dezintegreaza in sol in aproximativ o luna de zile si poate fi ingerat atat de animale cat si oameni fara a produce efecte adverse.

Plasticul este confectionat din extract de cactus impreuna cu cateva substante non-toxice ce il ajuta sa se mentina relativ rigid si flexibil.

Acesta poate fi produs in diferite grosimi, culori si dimensiuni fiind substitulul perfect pentru plasticul ce il intalnim acum pretutindeni in comert.

Momentan tehnologia este experimentala si nu se cunoaste o data exacta cand aceasta poate fi extinsa la o linie de productie mai accelerata in asa fel incat sa se poata face inlocuirea cu substantele disponibile deja in piata.

Pana in zilele noastre, incepand cu anii 1950, s-au produs peste 8 miliarde de tone de plastic la nivel global. Plasticul fiind unul din cele mai uzuale materiale utilizate la nivel global.

In acelasi timp plasticul este si materialul cel mai poluant la nivel global infestand oceane, mari si chiar solul.

sursa

Articole inrudite

Lasă un comentariu

eleven + twenty =

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web. Vezi politica de confidențialitate.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți experiența dumneavoastră de utilizare. Vizitați politica de confidențialitate pentru detalii adiționale. Ok Politica confidentialitate

Articole noi direct în inbox fără SPAM

✔ Respectăm confidențialitatea
✔ Articole noi și tutoriale
✔ Mail săptămânal
ABONARE
Confirm că am peste 16 ani și am citit termenii și condițiile
close-link
Click Me

Pasionat de tech?

Dacă nu ai găsit ce căutai, hai în grupul nostru de Facebook unde publicăm materiale interesante și discutăm diferite subiecte
INTRĂ ÎN GRUP
close-link
Click Me