Image default
Stiri Stiri internet

Oficial: Space X isi va construi racheta gigant in California

Space X este una din cele mai mari companii private din industria aero-spatiala. Compania are in conducere pe Elon Musk (proprietarul Tesla) si datorita lui, fiind o persoana cu multa perspectiva, exista planuri foarte marete pe lista Space X.
Unul din planuri este sa duca omenirea pe Marte.
Insa pentru aceasta operatiune extrem de complicata este nevoie de o racheta destul de mare. Practic va trebui sa se construiasca cea mai mare racheta din lume.
Racheta ce va ajuta la planul Space X de a coloniza Planeta Rosie cunoscuta ca Marte.
Acum avem informatia oficiala in ceea ce priveste asamplarea rachetei: se va face in California.
Compania americana a luat in chirie pe 30 ani 72843 m2 in Los Angeles, mai precis in portul Berth 240.
Sursele spun ca deja au inceput procesele de mutare si instalare a echipamentelor ce vor permite testarea si asamplarea rachetei.
Big Falcon Rocket (BFR) cum este cunoscuta va fi cea mai mare racheta construita vreodata de o companie, privata sau de stat.
Ca dimensiune va fi exproximativ de 2 ori mai mare decat Falcon Heavy si va imbina tehnologiile utilizate actual de Space X in cercetarea aero-spatiala.
NASA este insa sceptica de planurile lui Musk, insa in pofida comentariilor rautacioase pana in momentul de fata rata de succes a testelor Space X este destul de mare.
sursa
 
 

Articole inrudite

Conferinta de presa HTC Utopia MWC 2015

Dan Mutu

One Plus anunta ceva pe 20 Aprilie

Dan Mutu

Telefon 4G ieftin de la Xiaomi

Dan Mutu
Încarc...

Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți experiența dumneavoastră de utilizare. Vizitați politica de confidențialitate pentru detalii adiționale. Ok Politica confidentialitate