oculus quest

Oculus Quest este un headset VR ce nu necesita un PC extern sau fire

Oculus Quest ofera o experienta VR standalone la un pret competitiv

Pana in momentul de fata toate headset-urile VR necesitau un PC sau telefon pentru a functiona. Asta facea ca tehnologia in sine sa nu fie tocmai accesibila pentru toata lumea. Acum sa spunem ca headset-urile ce se utilizau de ecranul telefonului nu sunt chiar atat de costisitoare, putand fi achizitionate unele la preturi de sub 100 lei. Problema e cu experienta in sine. Aceasta va fi cat pentru 100 lei cat ai dat pe ochelari, plus sa nu mai mentionam telefonul care trebuie sa fie destul de performant.
Astfel ajungeai in situatia sa cumperi un PC mai performant (sau o consola) si sa conectezi casca VR la computer pentru a profita de o sesiune de gaming care este de calitate si nu iti da batai sau dureri de cap.
Totalul in schimb, cat pentru computer si headset trece de 1400€ lejer (mai ieftin de optezi pentru PS VR).
Dar se pare ca echipa Oculus a gasit solutia in acest context. Nu numai ca nu mai ai nevoie de un computer pentru a opera headset-ul, dar o faci si complet wireless.
Oculus Quest are doua display-uri de 1600 x 1440 si este pus in functiune de un Snapdragon 835. Da, procesorul e mobil dar cu o experienta buna de utilizare acest dispozitiv poate fi o alegere inedita pentru jocuri light sau consum de media.
Si cand mai luam in considerare si pretul de doar 400€ pare o optiune viabila pentru cei care vor experienta de consum media diferita.
Pe de alta parte gamerii adevarati cel mai probabil vor ramane la Play Station VR sau varianta Oculus pentru PC. Asta datorita jocurilor mult mai avansate din punct de vedere grafic si a experientei de utilizare rafinate.
Oculus Quest vine cu o experienta noua atat hardware cat si software ce in mod sigur nu va fi stabila de la inceput si categoric nu o sa ai aceleasi detalii grafice ca atunci cand rig-ul VR este propulsat de un PC ce costa peste 1000€.
Desi ideea pe total mi se pare foarte faina si sunt curios cum va decurge lansarea produsului sa nu mai zic de rata de adoptie. Mai ales ca e un experienta plug&play fara sa fie nevoie de configuratii anevoioase cum este cazul pe PC.
Noul Oculus Quest va fi disponibil din anul 2019 la pretul de 400€, cel mai posibil si in Romania prin retaileri ca eMAG sau Altex.
 

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani