Image default
Stiri Stiri internet

Noul Utorrent mineaza Bitcoin fara ca tu sa stii

Utorrent mineaza Bitcoin

Utorrent mineaza Bitcoin fara ca utilizatorii sa ofere permisiunea necesara

Utorrent este unul dintre cei mai populari clienti de torrent. Aplicatia are peste 100 de milioane de utilizatori asta facandu-l cel mai popular din afara Chinei.
Clientul de descarcat torente este construit pe baza Bittorrrent care este dezvoltat de Bittorrent, INC.
In urma cu mai bine de un an de zile Utorrent a primit un update major la interfata si odata cu asta a introdus si reclamele. Fiind un client gratuit trebuia sa gaseasca o metoda prin care se genereze capital, bani.
Acum aplicatia a primit un nou update, insa de data aceasta face ceva suspect in asi finanta functionarea. Odata cu instalarea aplicatiei se mai instaleaza in paralel un program ce mineaza Bitcoin.
Bitcoin sunt bani virtuali, 1 bitcoin valoreaza cateva zeci sau sute de euro, depinde de tip. Bitcoinu-ul se mineaza sau creeaza depinde cum vreti sa spuneti procesului, cu ajutorul procesorului din calculator in principal, acesta efectueaza niste calcule si genereaza moneda.
Acesta lucru se face fara ca utilizatorul sa-si ofere permisiunea. Minerul de bitcoin se numeste Epic Scale si mineaza o moneda numita Litecoin.
Bittorrent recunoastea ca au un parteneriat cu Epic Scale insa neaga ca aplicatia se instaleaza fara permisiunea utilizatorilor.
Utilizatorii aplicatiei Utorrent au sesizat ca programul solicita cam mult procesorul si dupa cautari mai amanuntite s-a ajuns la minerul de Bitcoin.
Din punctul meu de vedere situatia este destul de suspecta. Bittorrent se baza pe faptul ca nimeni nu va baga de seama asta si mai este o intrebare, aceasta este prima oara cand cei de la Bittorrent fac ceva suspect? Daca acestia spionau utilizatorii de ceva timp?
Eu am sa va recomand sa dezinstalati Utorrent si sa alegeti una din variantele open source ca Tixati sau Qbittorrent. Folosesc Tixati de ceva timp si nu am avut probleme cu el.
UPDATE Acum problema a fost rezolvata. Cand instalezi aplicatia te intreaba daca vrei sa instaleze in paralel si programul de minat Bitcoin, banii ar fi pentru o cauza caritabila. 🙂

sursa

Articole inrudite

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web. Vezi politica de confidențialitate.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți experiența dumneavoastră de utilizare. Vizitați politica de confidențialitate pentru detalii adiționale. Ok Politica confidentialitate

Articole noi direct în inbox fără SPAM

✔ Respectăm confidențialitatea
✔ Articole noi și tutoriale
✔ Mail săptămânal
ABONARE
Confirm că am peste 16 ani și am citit termenii și condițiile
close-link
Click Me

Pasionat de tech?

Dacă nu ai găsit ce căutai, hai în grupul nostru de Facebook unde publicăm materiale interesante și discutăm diferite subiecte
INTRĂ ÎN GRUP
close-link
Click Me