Noul Macbook a fost lansat, acum este si pe auriu 31

Noul Macbook a fost lansat, acum este si pe auriu

noul macbook

Noul Macbook a fost lansat de catre Apple, este mult mai subtire si performant ca Macbook Air.

La conferinta de presa Apple din data de 9 martie compania si-a prezentat unele directii ce le urmeaza cu tehnologiile si dispozitivele ce le detin.
In cadrul conferintei s-a prezentat noul Macbook si ceasul Apple mai in detaliu. Am sa dezvolt subiectul referitor la laptop, el fiind proaspat anuntat.
Noul Macbook este unul din dispozitivele ce a fost prezentat la conferinta.
Laptopul are un design minimalistic, tipic Apple. Este mai subtire ca Macbook Air avand o grosime de 13.1 mm si o greutate de 1kg, are un display Retina, nu are ventilator, touchpad-ul si tastele au fost regandite si are doar un singur conector extern.

Notebook-ul este unul din cele mai subtire de pe piata

Fiind atat de subtire esti oarecum limitat in ceea ce priveste bateriile ce le poti pune in interior. Insa Apple a venit cu o solutie unica in care plaseaza bateriile pe nivele in asa fel sa poate integra mai multe celule.
noul macbook

Macbook 2015 nu are racire activa

Ventilatorul pe noul Macbook a fost inlaturat datorita constrangerilor referitoare la spatiu plus ca noul Intel Core M nu necesita racire activa. Placa de baza este cu 67% mai compacta fiind una din cele mai dense placi de baza de pe un laptop Apple.
noul macbook

Touchpad-ul are zenzori de feedback integrati

Touchpadul este extrem de sensibil, acesta poate detecta intensitatea presiunii care o aplici si poate decide task-ul care vrei sa-l intretii.
Sunt integratii si senzori in touchpad care iti ofera un feedback tactil  atunci cand interactionezi cu ceva pe ecran.
noul macbook

Tastele sunt de 4 ori mai stabile si au o suprafata cu 17% mai mare

noul macbook
 
Tastele sunt iluminate individual si mecanismul de functionare a fost regandit. Atunci cand le apesi dintr-un unghi nu se mai inclina tasta ci se apasa uniform.
Acest design in forma de fluture ar oferi un feeling mai placut tastaturii atunci cand tastezi la ea.
 
noul macbook

Singurul produs Apple ce vine cu un singur conector universal USB tip C

Noul Macbook este singurul din produsele Apple ce face parte din gama notebook care nu are porturi externe. Da, ati citit bine. Singurul port extern este un USB tip C care este folosit pentru a incarca dispozitivul, output pentru video, stick-uri USB.
Daca ai un stick USB 2.0 sau un monitor extern HDMI va trebui sa cumperi adaptor.
noul macbook
Noul Macbook vine in doua variante, diferentele sunt la memoria interna si frecventa procesorului.
Primul model are un display de 12”, procesor la 1.1GHz dual-core, placa video integrata Intel 5300, 8GB de RAM si un SSD de 256 cel mai probabil MSata.
Iar modelul mai scump: are exact aceleasi componente cu precedentul numai ca procesorul are o viteza de 1.2GHz si un SSD de 512GB.
Pretul de plecare este 5312 lei si ajunge la 6539 lei (asta pentru SUA, cand va aparea in Romania va fi cu 300-500 lei mai scump) si este disponibil in doua culori: auriu si gri.
Laptopul este disponibil incepand cu date de 10 Aprilie.

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani