Sabrina Gonzalez Pasterski

Noul Einstein sa fie ea? Sabrina Pasterski incearca sa inteleaga universul

Noul Einstein

Noul Einstein sa fie ea? Sabrina Pasterski incearca sa inteleaga universul

Albert Einstein a fost una dintre cele mai sclipitoare minti ce a trait pe aceasta planeta. Datorita lui s-au concretizat nenumarate teorii si cercetari in ceea ce priveste universul in care traim.
Insa se fac aproape 100 de ani de la teoritizarea unor descoperiri ale marelui om de stiinta si pana in momentul de fata nu s-au concretizat foarte multe alte aspecte in ceea ce priveste abisului intunecat (adica al Universului).
Dar de curand cu ajutorul oamenilor de stiinta din generatia noastra, Acceleratorului de Particule (Large Hadron Collider) ne ajuta sa vedem cum universul a fost creeat, sa descoperim noi stadii ale materiei si sa intelegem mai bine unde ne indreptam. Insa datele colectate in Geneva nu pot fi analizate doar de oamenii de stiinta din regiune, deci se apeleaza la colectivul de genii la nivel global (acest lucru este aplicat in majoritatea cercetarilor de larga anvergura).
Unul dintre acesti oameni de stiinga de geniu este Sabrina Gonzalez Pasterski cunoscuta si ca Viitorul Einstein sau Noul Einstein.

Aceasta la varsta de doar 23 de ani cerceteaza notiuni foarte complexe, care si pe unii profesori universitari i-ar lasa in impas.
Sabrina analizeaza fizica pentru a ne dute la urmatoare etapa a cunoasterii si intelegerii. Aceasta priveste in detaliu Fizica Cuantica si analizeaza obiecte cosmice cum ar fi Gaurile Negre.
Foarte multe realizari pentru o femeie atat de tanara! Dar startul a fost cu totul diferit. Sabrina s-a nascut in Chicago si inca de la o vasta frageda sa dovedit a fi un om inteligent.
La vasta de 14 ani ea isi construia propriul avion acasa, ca ulterior sa-l finalizeze si sa zboare cu el. Acest aspect a atras detul de multa atentie asupra ei, marile companii au vazut imediat potentialul ce il avea.

Sabrina nu a fost distrasa de remuneratiile materiale si a continuat procesul de invatare.
Acum fiind publicata in Forbes si multiple alte reviste serioase iar din punct de vedere al studiilor este si in prezent inscrisa la Harvard.
Daca doresti sa vezi realizarile viitoare ale Sabrinei, ma tem sa-ti spun ca nu este prezenta pe social media, va trebui sa arunci un ochi pe site-ul ei Physicsgirl.

Cine s-a gandit ca Noul Einstein va fi femeie? ??

Ai cont de Snapchat? Follow me pe Geekchronicles
sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani