senzor de amprenta sub display

Noua generatie de senzor de amprenta sub display prezentata de CEO-ul Xiaomi

Viitorul telefon Xiaomi cu senzor de amprenta sub display arata extrem de promitator

Ideea de a avea un senzor de amprenta sub display ma fascineaza. Cred ca fascinatia aceasta pleaca de la o fantezie de a mea ce o aveam cand eram mai mic (aveam fantezii ciudate, mna ?). Mai precis imi imaginam un dispozitiv care este tot un ecran pe care sa-ti executi toate task-urile.
Dupa ani si ani de inovatie, visul meu s-a materializat in ceea ce numim acum „smartphone”.
Insa chiar daca smartphone-urile sunt destul de avansate si faci cam orice task prin intermediul lor, de mai bine de 10 ani nu am mai vazut nimic revolutionar in ceea ce le priveste. De la wireless charging, senzori de amprenta pana la lentile de zoom, au fost implementari readaptate pentru perioada actuala insa aceastea au avut originea in trecut pe primele noastre telefoane mobile cu Windows Phone sau Symbian.
Dar acum avem parte de o inovatie super interesanta care pare sa prinda tractiune foarte rapid, mai precis e vorba de senzorul de amprenta sub display.
Marile companii deja lucreaza de zor la dezvoltarea acestei tehnologii, fiind nevoie de o regandire completa a ecranului telefonului. Insa compania Xiaomi deja a lansat un dispozitiv cu senzor de amprenta sub display anul trecut.
Iar anul acesta compania deja prezinta un scurt preview cu o versiune actualizata.

Ce este unic la noul senzor?

Din ce se observa in clip, citirea amprentei pare sa se faca pe o parte mult mai vasta din display. In mod normal senzorul de citire a amprentei este plasat pe o suprafata de 2-3cm², insa aici acel senzor e pe jumatate de display.
Un lucru extraordinar de practic din punctul meu de vedere. Nu mai esti limitat de o zona ingusta pentru a debloca dispozitivul dumneavoastra.
Acum telefonul din clip este un prototip, astfel nu stim exact daca noul senzor de amprenta va intra in productie anul acesta sau in 2020 dar e bine ca macar avem un preview ca sa stim la ce ne asteptam pe viitor. ?

Cum vi se pare noul senzor de amprenta sub display?

 
sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani