Noi telefoane NOKIA vor fi lansate in 2016 31

Noi telefoane NOKIA vor fi lansate in 2016

nokia android

Noi telefoane NOKIA vor fi lansate in 2016, cel mai probabil vor avea sistemul de operare Android

Nokia este unul din cele mai populare brand-uri de telefoane mobile chiar si in ziua de azi dupa ce divizia mobila a fost vanduta catre Microsoft. Faptul ca sunt de atat timp prezenti in aceasta piata le-a creeat o notorietate cam greu de subclasat.
Dupa ce Microsoft a cumparat o parte din Nokia, Finlandezii nu mai au dreptul sa produca telefoane smart o perioada, insa nu pentru foarte mult timp.
In urma cu cateva luni circula un zvon cum ca Nokia va produce telefoane incepand cu 2016, CEO-ul Rajeev Suri nega.
Dar se pare ca in cele din urma s-a dovedit a fi adevarat, Rajeev Suri a confirmat ca Nokia planuieste sa lanseze telefoane smart incepand cu anul 2016.
Productia in sine a modelelor nu o va face Nokia, asta datorita termenilor ce au fost impusi de Microsoft. Compania se poate ocupa de design, hardware si partea software urmand sa contracteze fabrici de asamblare a modelelor (un posibil candidat ar fi Foxconn) . Chiar si cu aceasta alternativa de relansare a brandului, Nokia nu are dreptul sa dea startul productie pana in a doua jumatate a anului 2016.
Cat despre sistemul de operare ce va veni pe telefoane, cel mai probabil este vorba de Android (tableta Nokia N1 ar fi un indiciu).

nokia n1 photo
Foto: tableta Nokia N1

Personal nu stiu la ce sa ma astept la ei, sa fie oare un succes relansarea? sau un esec lamentabil? O sa depinda extrem de mult la ce strategie de pret si promovare va opta compania. Nu trebuie sa neglijam brandurile ca Xiaomi si Meizu care produc telefoane de calitate si la un pret mai mult decat decent.
Plus ca deja este prematur sa discutam despre toate aceste detalii in conditiile in care nimeni nu stie exact la ce sa ne asteptam, sper sa nu fim dezamagiti.
NOKIA, dont let us down !

sursa

 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani