mod de siguranta samsung

3 metode pentru a iesi din Mod de Siguranta Samsung

Mod de siguranta Samsung: Cum iesi din el prin 3 metode simple

Actualizat in data de 10.07.2020

Samsung este unul din cei mai mari producatori de electronice din lumea.
Nu stiu, mai e cazul sa fac acesta remarca?

Eu cred ca deja am ajuns in punctul in care brand-ul are un renume international foarte bine batutut in cuie.
In principal popularitatea a fost adusa la acest prag de catre divizia mobila a companiei, mai precis telefoanele mobile.

Telefoanele mobile Samsung sunt unele din cele mai populare dispozitive cu Android, asta datorita varietatii de modele disponibile si a calitatii bune a produselor.

Interfata software nu este una din cele mai agreate, insa cu timpul a fost perfectionata gradual oferind per total o experienta completa.
Si ca tot veni vorba de interata software, dupa cum prea bine stii, uneori telefonul incepe sa se miste ciudat sau sa consume foarte multa baterie.

Nu este neaparat o problema a telefoanelor Samsung, insa interfata TouchWiz este cunoscuta de foarte mult timp ca fiind una cu delay.
Iar uneori cand situatia scapa de sub control (nu stii de ce bateria scade asa rapid, aplicatii dau crash si asa mai departe) trebuie sa intrii in Safe Mode pentru a diagnostica problema (cand este in Safe Mode in coltul din stanga jos apare starea sistemului de operare)

Practic Safe Mode-ul este un mod de siguranta care permite utilizatorului experimentat si personalului de service sa booteze telefonul intr-un mod de siguranta care incarca doar aplicatiile esentiale ale telefonului.
Astfel pot fi depistate mai usor anumite probleme de software.

Insa sa presupunem ca te-ai trezit logat in acest mod de siguranta Samsung, cum iesi din el? (ca sa intri in Safe Mode: inchide telefonul, apoi deschide-l iar cand ai vazut primul logo pe ecran tine aparat volum jos pana se deschide)

Ca sa iesi din respectivul mod de siguranta Samsung este foarte simplu!
Practic sunt doua metode, acestea functioneaza si pe modelele mai vechi de dispozitive Samsung.

Metoda 1 pentru dezactivare modul de siguranta Samsung

Una din cele mai simple si eficiente metode pentru a iesi din Modul de siguranta este sa restartezi telefonul.

Inchizi telefonul sau il restartezi, fara sa mai respecti pasii de boot mod de siguranta Samsung

In cazul in care nu ai comanda de restart atunci cand tii apasat butonul de „Power”, tii apasata tasta cam 10 secunde si telefonul se inchide, dupa il deschizi normal.

Metoda 2 pentru a dezactiva modul de siguranta Samsung

Ca sa iesi din modul de siguranta, metoda numarul doi, este sa dai click pe notificarea ce o sa apara undeva in partea de sus a ecranului sau in bara de notificari.

Posibil pe unele modele notificarea sa fie afisata undeva in partea de jos a ecranului insa tot in bara de notificari o sa poti interactiona cu aceasta.

In bara de notificari o sa ai o avertizare in care iti este specificat ca esti in modul de siguranta Samsung. Dai click pe notificare apoi apesi ok ca sa restartezi modelul.

Metoda 3 pentru a dezactiva modul de siguranta Samsung

3 metode pentru a iesi din Mod de Siguranta Samsung 31

In cazul in care nici una din metodele de mai sus nu iti permite sa iesi din modul de siguranta, sistemul de operare a trecut printr-o eroare fatala din care nu se mai poate recupera.

Astfel singura optiune pe care o mai ai in momentul de fata este sa resetezi telefonul la setarile din fabrica.

Resetarea o poti face atat din recovery cat si din setari.

Metoda aceasta iti va sterge toate setarile si datele din telefon, salveaza fisierele importante inainte!

Inchide telefonul de tot si va trebui sa efectuezi o resetare din butoane. Mai precis tii apasat tasta de volum sus+home/butonul Bixby si butonul de power. Tii apasate butoanele in acelasi timp pentru 5 secunde si acum ar trebui sa vezi un meniu cu scris colorat albastru. Navighezi cu tastele de volum pe Wipe data factory reset si selectezi optiunea cu tasta de power. Procedeul de resetare dureaza cam 5 minute apoi telefonul revine la setarile din fabrica.

 
Sper ca am clarificat nelamuririle legate de Safe Mode-ul Samsung.
In caz de intampini dificultati poti sa ma contactezi oricand pe pagina de Facebook Geek Chronicles.
 
 
 
 
 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani