Microsoft vrea sa investeasca in Cyanogenmod 31

Microsoft vrea sa investeasca in Cyanogenmod

Microsoft vrea sa investeasca in Cyanogenmod 32
Cyanogenmod este un sistem de operare custom care are la baza Android-ul.
Sistemul de operare are un numar de functii in plus fata de Android-ul care provine din codul sursa Google.
Acestea sunt extrem de utile in unele circumstante si permit utilizatorului sa-si personalizeze experienta.
Android este un sistem de operare open source, adica orice modificari vrei sa faci lui sunt perfect legale cu conditia sa publici codul sursa. In ultimii ani Google a pus presiuni asupra producatorilor de gadgeturi sa foloseasca suita de aplicatii Google in OS-ul propriu. Iar acum Cyanogenmod doreste sa limiteze dependenta Google fata de sistemul de operare. Iar conform surselor, Microsoft vede acest lucru ca oportunitate si a fi investit 70milioane de dolari in companie.
Microsoft a inceput sa realizeze ca propriul sistem de operare nu are o cota de piata asa buna si ar fi cazul sa investeasca in altele.
O miscare destul de inteligenta din punctul meu de vedere, ce nu este inteligent e faptul ca Cyanogen vrea sa rupa Android-ul de Google, care dupa mine este o prostie.
Daca Android-ul este rupt de Google asta inseamna ca Cyanogenmod va veni cu aplicatii inlocuitoare celor native (ceea ce nu este tocmai facil, cazul Amazon este un un exemplu). Eu sincer nu m-as indeparta de Google Now sau de sincronizarea datelor pe contul de Gmail, desi poate alte persoane gandesc altfel.
Trebuie sa vedem cum o sa evolueze situatia pe viitor, dar daca Cyanogen se va „lega” de Microsoft, eu am sa ma indepartez de sistemul lor de operare. Nu vreau Bing ca motor de cautare primar si Outlook-ul sa fie client de mail. Oricum ca sistem de operare prefer Omnirom.
Like and Share ! 😀
sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles