Masina care se conduce singura de la Google va fi testata vara aceasta pe drumuri publice

Masina care se conduce singura de la Google va fi testata vara aceasta pe drumuri publice

google car

Masina care se conduce singura de la Google va fi testata vara aceasta pe drumuri publice

Masina care se conduce singura pare o segventa luata din filmele SF insa acest concept este foarte aproape de a fi implementat.
Progresele semnificative au inceput sa se faca relativ recent, odata ce Google vrea sa puna masina pe drumurile publice.
La inceput prototipul va functiona pe acelasi software folosit pe Lexus RS450H (acest model de Lexus a fost primul autovehicul Google ce se conducea singur) si testele vor avea loc in Mountain View, California.

lexus google car

Foto: wikipedia


Directorul proiectului Chris Urmson a mai mentionat ca masinile vor fi acompaniate de un sofer si vor fi limitate la 40 de km/h. Din motive de securitate prototipurile vor avea pedala de acceleratie, frana si volan detasabil insa pe modelul viitor vor fi inlaturate complet.
Testele sunt facute in asa incat sa permita companiei sa colecteze cat mai multe date pentru a imbunatati masina si functiile ei.
Flota de masini autonome Google au parcurs aproximativ 1.600.000 KM adica 75 de ani din experienta de condus a unui adult american.
Acest concept inca mai are multe obstacole de parcurs pana ce va ajunge la varianta finala. Pana in momentul de fata masina Google a fost implicata in 11 acidente desi compania mentioneaza ca nu a fost din vina lor factorul uman in ecuatie uneori este benefic. (chiar daca majoritatea accidentelor sunt cauzata din pricina oamenilor).
De acum o sa urmaresc progresul facut de companie in acest aspect si o sa va tin la curent. 😀

sursa

 
 

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani