LG a prezentat un TV asa subtire ca se ataseaza cu magneti pe perete 31

LG a prezentat un TV asa subtire ca se ataseaza cu magneti pe perete

tv lg subtire

LG a prezentat un prototip de TV asa subtire ca se ataseaza cu magneti pe perete

LG nu sunt deloc straini in ceea ce priveste producerea de panouri pentru display-uri. Display-urile LG sunt printre cele mai avansate din industrie, indiferent ca e vorba de telefoane mobile sau televizioare. Compania este un producator cheie al acestor componente asa vast raspandite printre gadgeturile noastre.
Insa odata ce esti relevant in industrie pentru ati mentine acest renume trebuie sa inovezi. Atat pentru binele tau ca firma dar si pentru binele consumatorului de rand si industriei in general. Progresul tehnologic aduce bani, multi bani si cu cat acesta este mai accelerat scade pretul produselor si devin mai accesibile pentru publicul larg.
Dar inovatia si ultimile tehnologii vin la un pret. (nu este regula totusi) Un TV OLED 4k poate ajunge si la 9000$ insa modelul anuntat de LG probabil sa depaseasca acest pret lejer daca va fi comercializat.
LG tocmai a prezentat un concept de televizor atat de subtire incat se lipeste pe perete cu magneti. Televizorul are o dimensiune de 55”, functioneaza pe tehnologia LED organica si are o grosime de sub 1 milimetru. Da, 1 milimetru, este cu mult mai subtire decat un card bancar. Fiindca este asa de subtire si cu o greutate de 1,9 kg acesta trebuie atasat pe perete cu magneti.

tv subtire lg
Foto: lg

Momentan este la stadiul de dovedire a conceptului deci prototipul mai are cale lunga pana ce va ajunge la tine in living.
Ma bucura tare mult cand vad asa capodopere ale inovatiei. Viitorul arata bine din punctul meu de vedere atat pentru monitoare, televizioare dar si pentru telefoane. Cu un ecran asa subtire si flexibil pe telefon riscurile sa-ti spargi ecranul scad drastic.
Sunt curios cand va fi lansat ce pret va avea, voi cat credeti ca ar costa? 😀

sursa

 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani