Kaspersky a fost atacata de hackeri 31

Kaspersky a fost atacata de hackeri

kaspersky hacked

Kaspersky a fost atacata de hackeri. Firma NU a fost compromisa.

Kaspersky este una din cele mai mari companii din lume ce ofera solutii de securitate pentru sectorul business si consumator.
Kaspersky a fost fondata in anul 1997 si in momentul de fata actioneaza in aproximativ 200 de tari si teritorii din lume.
La Kaspersky Lab( cum este denumirea companiei oficial) lucreaza 3000 de angajati specializati in domeniu si numarul acestora creste cu 6% anual.
In pofida experientei lor extrem de vaste in domeniu si dimensiunii corporatiei, zilele trecute compania a suferit unul din cele mai temute evenimente care se pot intampla unei firme ce se ocupa de securitate, atac cibernetic.
Reteaua interna Kaspersky a fost atacata de hackeri.
Atacul cibernetic la adresa Kaspersky a fost unul extrem de elaborat si asta l-a facut greu depistabil(a fost depistat in primavara acestui an si acum facut public). Denumirea Malaware-ului ce a infectat Kaspersky este Duqu 2.0.
Duqu 2.0 este asa de avansat incat opereaza din memoria calculatorului si chiar daca PC-ul este resetat infectia dispare temporar insa revine.
Partea buna a lucrurilor este ca atacul a fost unul intern si nu au fost compromisa baze de date cu clienti sau produsele vandute de ei.


Kaspersky speculeaza ca acest hack a fost condus de o tara anume insa nu au vrut sa divulge numele pana nu este cert(serviciile de inteligenta din Israel , acestea ar fi speculatiile).


Problema a fost depistata si acum Kasperky trimite rezolvarea si altor corporatii din tech de anvergura.(Microsoft) Compania lucreaza in momentul de fata la o documentatie mai detaliata in ceea ce priveste virus-ul pentru a fi citita si a ajuta prevenirea viitoarelor atacuri.
Stire in desfasurare…
Discuta pe pagina noastră de Facebook: ce părare ai de ce s-a întâmplat cu firma Kaspersky?

sursa VIA

 
 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani