Inventator de origine romana a intrat in CARTEA RECORDURILOR cu o placa zburatoare (VIDEO) 31

Inventator de origine romana a intrat in CARTEA RECORDURILOR cu o placa zburatoare (VIDEO)

placa zburatoare

Inventator de origine romana a intrat in CARTEA RECORDURILOR cu o placa zburatoare. Recordul a fost stabilit in Quebec, Canada.

Primul meu contact cu asa numita placa zburatoare a fost in filmul Back to The Future 2. Cum vazusem prima oara filmul pe la 12 ani nu imi puteam imagina cand acest lucru poate deveni o realitate. Acum suntem in 2015 si lucrurile se pare ca se indreapta rapid in aceasta directie.
In decursul anilor au fost mai multe proiecte de placi zburatoare facute de diferiti inventatori din lume insa inventia lui Catalin Alexandru Duru, Canadian de origine Romana care a intrat in Cartea Recordurilor avea ceva diferit.
Placa zburatoare a lui Calin nu functiona cu magneti sau jeturi foarte puternice de apa ci cu ajutorul a 4 motoare electrice cu elice(similar unei drone).
Dispozitivul se controleaza cu ajutorul picioarelor si unei telecomenzi care o are in mana dar nu se stiu alte detalii specifice referitoare la inventie. (dimensiunea bateriilor, tipul motoarelor, cum se controleaza, materiale folosite etc.). Cum testul era destul de riscant sa aiba loc pe sol(datorita distantei de 5m de la pamant) acesta s-a tinut pe apa in lacul Oureau din Quebec, Canada in date de 24 August 2014 si a fost uploadat pe Youtube recent.
Recordul cu placa zburatoare slabilit de Catalin Alexandru Duru a fost de 275.9m depasind cu 225.9m recordul precedent, destul de detasat spun eu.
Clipul cu inventia pusa in miscare este mai jos insa va sfatuiesc sa nu da-ti replay de foarte multe ori, devine din ce in ce mai acaparant. 😀

sursa

 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani