Internet prin satelit de 100mbps cu ajutorul companiei Hughes

internet prin satelit

Internet prin satelit de 100mbps cu ajutorul companiei Hughes

Internet prin satelit

Internet prin satelit de 100mbps cu ajutorul companiei Hughes insa abia din anul 2021

Internetul in ziua de azi functioneaza in mare parte pe cabluri terestre de mare viteza ce conecteaza tari intre ele ba chiar si continente.
Chiar daca transmiterea de date prin cablu nu este musai  o procedura noua, ea chiar si in ziua de azi reprezinta una din cele mai eficiente si rapide moduri prin care poti transmite date pe distante mari si medii.
Insa in anumite situatii o conexiune prin cablu pur si simplu nu este posibila (datorita infrastructurii inexistente sau a utilizatorului in continua miscare) astfel se apeleaza la metode wireless cum ar fi traficul de data, retelele WIFI sau internet prin satelit.
Si cum nu mereu WIFI-ul sau traficul de data GSM pot sa satisfaca nevoile consumatorilor, datorita problemelor cu semnalul sau a vitezei de transmitere, cea mai buna optiune ramane Internetul prin satelit .
Internetul prin satelit nu are mare succes in Romania datorita pretului destul de mare si a utilitatii reduse pentru romani (cu 50 lei iti pui internet prin cablu de 1gbps).
Nu acelasi lucru il poate spune un capitan de vas de cruaziera ce sta la ceva km buni de tarm unde nu ajunge semnalul WIFI sau GSM.

Internetul prin satelit este destul de popular in zonele izolate si pe vase maritime

America este una din tarile unde internetul prin satalit are popularitate in zonele rurale sau izolate, astfel fiind un numar de companii in nisa.
Unul dintre providerii in America de internet prin satelit este Hughes Network Systems. In momentul de fata compania are o serie de satelit ce urbiteaza planeta, dar datorita modificarilor in ceea ce priveste limitele inferioare ale vitezei de internet de catra FCC, este necesar un upgrade de infrastructura.
Hughes deja a inceput demersurile pentru construirea unui nou satelit denumite JUPITER 3 (EchoStar XXIV).
Satelitul are o viteza de output undeva la 550 gbps si va survola America de N-S, lansarea oficiala fiind in anul 2021.
Abonamentul cel mai probabil va depasi 60$ pe luna si va avea o limita lunara de trafic.
 
sursa

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani