Instalare Facebook Lite Gratis

Instalare Facebook Lite Gratis de la acest link

Poți instala câteva aplicații de Facebook din magazinul play care sunt considerabil mai rapide decât aplicația „originală” a companiei.

De ce? Pai au scoase multe din elementele de tracking, efectele grafice și uneori reclamele pentru a face experiența mult mai bună.

Însă aceste aplicații sunt cu plată o bună parte din ele și dacă nu ești dispus să o instalezi plătind suma cerută de dezvoltator o să-ți pună la dispoziție versiunea free cu reclame și sincer să fiu cam tot acolo ajungi.

Însă recent Facebook a lansat o nouă aplicație de mobil ce este menită să nu solicite telefonul atât de tare.

Aceasta se numește Facebook Lite și e întruchiparea aplicației de mobil Facebook însă pentru piețele unde internetul nu este foarte rapid sau smartphone-ul în sine nu e mega performant.

Instalare Facebook Lite Gratis de aici

Avantaje Facebook Lite în comparație cu aplicația normală:

  • Funcționează pe rețele 2G
  • Funcționează pe toate telefoanele vechi cu Android (până la Android 2.3)
  • Consumă mult mai puține date mobile
  • Se încarcă mult mai rapid

Este Facebook Lite gratis? Da, deși la fel ca aplicația normală are reclame prin care companie generează capital. Adică tu poți utiliza aplicația gratuit, dar ți se mai afișează reclame.

Cei drept aceste reclame sunt mult mai puțin solicitate pentru telefon, aplicația fiind destul de compactă (cred că e de 10 ori mai mică decât cea convețională), astfel per total experiența de utilizare va fi mult mai bună.

Eu am Facebook Lite instalată chiar de la lansarea oficială și sincer să vă spun nu am mai trecut înapoi la aplicația normală. Nu numai că se mișcă mai rapid, dar îmi arată exact ce am nevoie fără alte elemente grafice sau nebunii de genul care practic nu mă interesează.

Plus că atunci când mai ies din oraș și nu am semnal, îmi merge relativ ok și pe 2G.

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles