Instalare Android pe Lumia 830 cu Windows 10 (oarecum)

lumia Android

Instalare Android pe Lumia 830 cu Windows 10 a fost realizata de un dezvoltator

Google cu sistemul de operare Android a revolutionat considerabil universul telefoanelor smart.
De cand a fost lansat in urma cu cativa ani acesta a evoluat atat de rapid incat este unul din cele mai des intalnite sisteme de operare mobile si aici vorbim de la telefoane pana la dispozitive multimedia.
Insa nici Microsoft nu s-a lasat mai prejos. Chiar daca popularitatea Windows Mobile este mult mai redusa la fel si numarul de dispozitive, comunitatea pasionata de platforma inca are sperante.
Salvarea o reprezinta din punctul meu de vedere Windows 10.

De ce spun asta?

Pai una din cele mai controversate „miscari” facuta de conducerea Microsoft Windows a fost sa permita sistemului de operare mobil instalarea si operarea aplicatiilor de Android, care din punctul meu de vedere e o mutare extrem de inteligenta.
Insa asta a creat o portita pentru dezvoltatori ca sa instaleze Android 5.0.2 pe un Lumia 830 cu Windows 10.
Datorita unei vulnerabilitati din Android Runtime plus „ajutorul” oferit de Windows 10 un dezvoltator a reusit instalarea cu succes a sistemului de operare Android L pe un bootloader de Windows.
Am spus in titlu si mentiunea oarecum pentru ca nu oricine poate sa faca acest lucru. Ai nevoie de o serie de unelte care nu sunt disponibile nici pentru un hacker (unelte folosite de dezvoltatorii Microsoft) dar asta nu inseamna ca pe viitor nu este posibil sa apara un tutorial cum poti sa faci instalarea singur din confortul casei tale.
Din cate am inteles, Microsoft deja lucreaza la o modalitate pentru a repara aceasta „problema”,pe versiunile finale de Windows 10 sa nu mai fie realizabil acest hack dar…nu se stie niciodata. 😀
Mai jos este clipul unde este demostrata functionalitatea.

Daca ti-a placut acest articol nu uita ca suntem si pe Facebook.

Stiai ca Geek Chronicles ofera un telefon cu Android GRATUIT? click aici

 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani