Instalare Android Lollipop pe Galaxy S4 i9500 31

Instalare Android Lollipop pe Galaxy S4 i9500

Android Lollipop pe Galaxy S4 i9500
Inainte de a parcurge tutorialul de instalare Android Lollipop pe Galaxy S4 i9500 trebuie sa luati in considerare faptul ca:  In cazul in care telefonul se defecteaza nu imi asum nicio responsabilitate pentru el. Totul ce urmati sa faceti este facut pe propria raspundere.
Firmware-ul este versiunea Android 5.0.1 si este compatibil numai cu modelul i9500
Site-ul de provenienta a acestuia este AICI.
 
 
 

Pregatire Galaxy S4 i9500 pentru instalare android Lollipop:

1) ODIN
2) firmware
3) SuperSU-Root (daca vreti root, nu este musai) si recovery pentru i9500
Dupa ce ati descarcat toate fisierele, este recomandat sa salvati informatiile importante ce le aveti in telefon pentru ca vom face un factory reset.
Trebuie sa va asigurati ca aveti minim 40% baterie la telefon.

Instalare android 5.0.1 Lollipop pe Galaxy S4 I9500

1) Inchideti telefonu, apasati VOLUM SUS+HOME+BUTONUL DE BLOCARE ECRAN simultan. O sa apare un meniu cu Android System Recovery <3e>. 
2) Navigati cu tastele de volum pe Wipe data/factory reset. Cu butonul de BLOCARE ECRAN selectati.
Dupa ce s-a terminat procesul telefonul este resetat.
1) Acum scoateti bateria la telefon, puneti-o la loc, si apasati simultan VOLUM JOS+HOME+BUTONUL DE BLOCARE ECRAN. O sa apara Warning: A custom os can cause…bla bla 😀 , apasati VOLUM SUS pentru a confirma.
O sa apara Downloading…
Instalare Android Lollipop pe Galaxy S4 i9500 32
2) Conectati cablul USB la telefon si deschideti aplicatia ODIN, telefonul ar trebui sa fie recunoscut ca COM X
 
*in caz de nu este recunoscut telefonul . Deconectati cablu USB, instalati driverele, apoi resetati PC-ul si reluati procesul de unde ati ramas.
3) Dezarhivati firmware-ul .zip, apoi selectati din ODIN casuta AP si apoi click pe firmware-ul ce tocmai l-ati dezarhivat. Acesta are extensia .tar.md5
Instalare Android Lollipop pe Galaxy S4 i9500 33
Apoi selectati Start. In 5-10 min se termina instalarea. Dupa ce se deschide telefonul si ati trecut de configurator copiati zip-ul cu  SuperSU(in caz de doriti si root) in memoria lui apoi scoateti cablul USB si inchideti telefonul. Daca ati iesit din ODIN intrati iar, daca ODIN-ul a ramas deschis apasa Reset. 

Instalare Google Apps si Root pe Android Lollipop Samsung i9500

Intra in Download Mode si conecteaza cablul la telefon.
Apasa butonul AP in ODIN si selecteaza GT-I9500-CWM-6.0.4.6.tar dupa debifeaza Auto-Reboot apoi apasa Start. 
Dupa ce a terminat tine apasat BUTONUL DE BLOCARE la telefon pana se inchide sau scoate bateria. Tine apasat concomitent VOLUM SUS+HOME+BUTONUL DE BLOCARE si vei intra in CWM Recovery.
Mergi cu tastele de volum pe Install zip/Choose zip from sdcard si selecteaza zip-ul SuperSU pentru root. Apoi dati back si Reboot System.
Este destul de simplu procedeul, un utilizator cu experienta media termina asta in 4min dar am dorit sa explic mai extensiv si pentru eventualii novici.
 
Tu ce versiune de android ai pe telefon?
Like and share! 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles