Instagram evaluat la 35 miliarde $ 31

Instagram evaluat la 35 miliarde $

citigroup geek chronicles
Instagram este o retea de socializare care iti permite sa postezi filmulete si imagini pe un wall unde prietenii tai te pot urmari, aprecieze ceea ce postezi. Desi este extrem de putin probabil sa nu stii ce este Instagramul, bine, asta daca nu ai trait intr-o pestera pentru ultimii 5 ani.
In fine, Instagram a fost achizitionat in anul 2012 de catre Facebook cu 1 miliard de dolari, analistii de atunci credeau ca Facebook a platit o suma prea mare de bani pentru reteaua de socializare. Wall Street ul era de parere ca reteaua de socializare nu isi va amortiza suma investita in achizitionarea ei dat fiind faptul ca nu are un sistem de generare de capital.
Toti se intrebu ce a fost in capul lui Mark Zuckerberg de l-a determinat sa faca aceasta achizitie riscanta.
Citigroup o corporatie americana care are activitate in domeniul financiar bancar a facut o evaluare in anul 2014 a Instagramului la 19 miliarde de dolari si asta nu este tot. Instagramul are in mod curent 300 de milioane de utilizatori activi ceea ce este enorm. Analistii au facut o previziune ca Instagramul va aduce Facebook-ului aproximativ 2 miliarde de dolari pe an! In cele din urma au facut evaluare totala a retelei de socializare la 35 de miliarde $.
Si stati…articolul nu se termina aici ! Instagram nu este o companie cotata la bursa, deci aceste cifre nu reflecta realitatea absolut deloc.
Asta inseamna ca Facebook sta pe o mina de aur ? Practic da, cam acesta este raspunsul.
Hai si tu pe social media sa dezbatem problema! Like us !

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani