Incarca telefonul rapid: Singurul sfat de care ai nevoie

incarca telefonul rapid

Incarca telefonul rapid: Singurul sfat de care ai nevoie

Sunt cateva articole pe internet despre acest subiect.
Unii au dreptate, altii mai putin.
Insa eu am sa-ti dau singurul si unicul sfat care iti influenteaza incarcarea telefonului cu adevarat: foloseste un incarcator cu amperaj si voltaj variabil (Quick Charge).
De cele mai multe ori cand cumparam un telefon, acesta vine cu incarcatorul recomandat/testat conform specificatiilor tehnice (dar nu mereu este cazul). Asta pentru a mentine anumite standarde de longevitate a bateriei si de siguranta.
Insa in unele circumstante telefonul poate suporta tehnologii ca Quick Charge sau poate primi un amperaj o idee mai mare, insa incarcatorul furnizat nu este cel adecvat (au fost situatii in care telefoane noi de la HTC sau Samsung primeau incarcatoare de 1A-2A atunci cand telefonul suporta incarcare rapida).
Cel mai des este intalnita la telefoanele cumparate second hand.
Un incarcator Quick Charge se adapteaza la curentul cerut de telefon.

Amperajul si voltajul influenteaza incarcarea!

Cele mai comune baterii sunt: Litiu-Ion (Li-Ion) si Litiu-Polimer (Li-Po), le gasim pe majoritatea telefoanelor/tabletelor si fiecare baterie are o incarcare recomandata.
Ampretajul si voltajul cu care poate fi incarcat un telefon/tableta depinde de tehnologia bateriei si de dimensiunea bateriei (este o ecuatie cu care se estimeaza curentul ideal de incarcare)
Bateria are un cip in interior si impreuna cu setarile din KERNEL se optimizeaza un ciclu de incarcare eficient (se calculeaza curentul de incarcare in asa fel sa nu se incinga prea mult bateria si incarcarea sa fie optima)
Cand telefonul este foarte descarcat si ai nevoie neaparat sa-l incarci, pana la aproximativ 40% din nivelul bateriei, acesta va trage din incarcatorul voltajul maxim permis la fel si amperajul maxim permis (depinde si de gradul de uzura al bateriei si temperatura ei)
Daca ai un Galaxy Note 5 si e la 5% baterie si il conectezi la un incarcator de 1A si 5V, telefonul automat va trage 1A si 5V si incarcarea va fi mult mai inceata.
Atunci cand folosesti un incarcator de 9V si 1,5A iti poti imagina ca incarcarea se va efectua mult mai rapid.

De unde poti cumpara un incarcator de acest gen?

Mai jos este un model ce suporta ultima tehnologie Quick Charge (3.0) si costa doar 21 lei.
Incarca telefonul rapid: Singurul sfat de care ai nevoie 31

 Detalii incarcator Quick Charge 3.0

Sau daca ai mai multe dispozitive mobile si nu vrei sa ai 10 incarcatoare gatate in priza, poti cumpara un adaptor ca acest LeeHUR Smart.
Pe langa port Quick Charge, dispune si de un USB Tip-C iar respul de 4 porturi USB ce sunt cu rosu, detecteaza automat curentul de incarcare pe care il suporta telefonul/tableta pentru o incarcare mai rapida si sigura.
Incarca telefonul rapid: Singurul sfat de care ai nevoie 32

 Detalii incarcator LeeHUR Smart

 
Incarcatoarele mentionate sunt pentru a incarca telefonul rapid, adica sunt certificate de Qualcomm. Insa nu toate dispozitivele suporta standardul!
Pe dispozitivele care nu este suportat, incarcarea se va face in parametrii optimi pentru o alimentare cat mai rapida a bateriei.

Concluzia

Pentru a incarca telefonul rapid automat ai nevoie si de un incarcator care sa poata face fata.
Cele mentionate mai sus sunt ideala pentru asa ceva. Nu se supraincalzesc si rezista cu brio la incarcarea bateriilor mari.
Bateria se va degrada o idee mai rapid atunci cand folosesti un incarcator Quick Charge (mai multe detalii aici )

Atentie! Evita sa folosesti incarcatoarele prea ieftine, risti sa-ti dai foc la casa!

Am si canal de Youtube unde pun clipuri video interesante
 
 
 
 
 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles