Imagini si specificatii Galaxy Note 5 31

Imagini si specificatii Galaxy Note 5

galaxy note 5

Imagini si specificatii Galaxy Note 5. Telefonul arata ca un Galaxy S6 pe steroizi.

Samsung a revolutionat piata telefoanelor smart cu acest tip de telefon de care scepticii spuneau ca nu va avea succes, phablet-ul.

Phablet-ul este telefonul care are dimensiunea ecranului intre 5” si 6”.

Primul phapbet de pe piata a fost Samsung Galaxy Note 1 care a luat lumea tech prin surprindere si datorita succesului rasunator al lui au mai urmat inca trei variante ale modelului. Este vorba despre Note 2, Note 3 si Note 4 insa este deja perioada in care trebuie sa ne asteptam la urmatorul Galaxy Note.
Si cum lansarea se apropie cu pasi repezi si-au facut aparitia pe internet specificatiile modelului si o imagine.
Specificatiile lui Galaxy Note 5 sunt un ecran de 5,7” AMOLED 2k cu o densitate a pixelilor de 515, un procesor Exynos 7422 impreuna cu 4 GB de memorie RAM. Telefonul are memorie interna de 64GB insa ai posibilitatea sa-i adaugi un card Micro SD pana la 128 GB, camera principala este de 16MP stabilizata optic si cea frontala de 5MP cu unghi larg (aceiasi senzori de la Galaxy S6).
In materie de conectivitate suporta LTE, NFC, senzor de amprenta, Bluetooth 4.1, WIFI b/g/n/ac, GPS, infrarosu si port MicroUSB v2.0.
Sistemul de operare este Android 5.1.1 cu interfata Samsung TouchWiz iar nu in ultimul rand, bateria, care este de 4100mAh nedetasabila (pe putin 1 zi jumatate de utilizare intensa).

samsung galaxy note 5
FOTO: Samsung Galaxy Note 5

Aspectul fizic este asemanator cu Galaxy S6, cu unele diferente la dimensiunea butoanelor si amplasamentul senzorilor. Samsung Galaxy Note 5 este ca un S6 pe steroizi din toate punctele de vedere.
note 5 galaxy s6 side by side
Curiozitatea mea in momentul de fata este legata de S-Pen si mai exact ce functii noi va aduce compania stiloului digital. Oare va implementa mai multe praguri de senzibilitate pentru cei care vor sa faca schite pe telefon? Sau functii interesante?
Asta ramana de vazut la anuntarea oficiala a modelului care va avea loc undeva in luna August.
sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani