htc vive standalone

HTC Vive Standalone functioneaza fara ajutorul unui PC

HTC Vive Standalone

HTC Vive Standalone este o casca de realitate virtuala ce functioneaza fara ajutorul unui PC

Realitatea virtuala inca este la inceput. Acest lucru se datoreaza multor factori, dar in principal este o legatura stransa intre tehnologie (stadiul ei) si pretul ce il dai pe aceasta (adica un pret destul de mare).
Casti VR mai acceptabile la pret sunt acelea care se conecteaza la telefonul mobil (adica ecranul telefonului este mediul ce transmite infirmatiile). Insa fie ca vrem sa recunoastem asta sau nu, experienta nu se compara absolut deloc ca cea de pe un HTC Vive sau Oculus.
Dezavantajul major a ochelarilor VR facuti special pentru asta, este faptul ca ai nevoie de un calculator sau consola pe care sa poti executa jocurile sau aplicatiile in VR.
Astfel adauganduse inca o suma de bani la achizitia initiala a castii, facand costul total al produsului destul de mare.
Din acest punct de vedere rata de adoptare este inca foarte mica, insa lucrul acesta e perfect normal in cazul tehnologiilor noi.

Castile VR ce functioneaza fara un PC sunt viitorul

Inca un dezavantaj major al castilor VR ce functioneaza cu ajutorul unui PC, este cablul ce trebuie conectat la casca, cablu ce comunica cu PC-ul. Si nu e tocmai dragut, mai ales atunci cand te impiedici de el prin camera. ?
HTC a zis ca e cazul deja sa se gandeasca la o alternativa castii VR conventionale si au venit cu ideea de casta VR standalone. Casca ce nu necesita o conexiune externa cu un computer.
Astfel HTC Vive Standalone a fost lansata si este casca VR pe care multi dintre noi o asteptam.
Practic casca are in interior un cip Snapdragon 835, ce este un procesor foarte performant regasit in telefoanele smart, impreuna cu platforma VR de la Google intitulata DayDream.
Aceasta combinatie de componente si parte software iti garanteaza o experienta VR foarte interesanta insa din nefericire inca este similara cu ceea ce primesti pe un telefon smart.
Dar in concept e foarte ok ideea, ne arata cum se va prezenta viitorul in materie de casti VR.
Pretul lui HTC Vive Standalone nu se cunoaste momentan, insa cred ca e in jur de 400-500$.
Lansarea in Europa si America nu a fost anuntata inca.
 
sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani