HOOK: o casa inteligenta la un buget acceptabil 31

HOOK: o casa inteligenta la un buget acceptabil

hook iot

Hook iti permite sa iti faci casa inteligenta la un pret destul de mic

Conceptul de casa inteligenta era ceva care apartinea filmelor SF in urma cu 20 de ani. Se stia ca ar exista posibilitatea ca in timp sa putem controla anumite electronice din propria locuinta sau la servici prin intermediul internetului insa nimeni nu credea ca progresul tehnologic va fi asa de avansat.
Ei bine, acum suntem in anul 2015 si deja ne familiarizam din ce in ce mai mult cu acest concept si in urmatorii 10 ani va fi ceva integrat in vietile noastre de zi cu zi.
Numarul platformelor IOT(internet of things) devin din ce in ce mai numeroase si de multe ori si preturile acestora sunt pe masura. Dezavantajul multora din ele este faptul ca nu se integreaza armonios cu tehnologiile care sunt deja existente si necesita alte adaptoare iar daca este sa tragi linie cam cat ar fi totalul te descurajezi sa faci achizitia.
Insa nu acelasi lucru se poate spune despre Hook.
Sigur ai  sau cel putin ai vazut prin Hipermarket-uri, internet, la un prieten adaptoare pentru priza sau fasung ce sunt controlate prin intermediul unei telecomenzi. Hook scoate telecomanda din ecuatie si iti permite sa le controlezi direct prin intermediul aplicatiei.

hook
Cam așa arată telecomanda și adaptoarele

Hook este un dock ce se sincronizeaza cu adaptoarele tale pentru priza si fasung(clonand telecomanda care interactioneaza cu ele) si fiindca Hook se poate conecta si la internet prin WIFI iti permite sa opresti/pornesti becurile, masina de spalat, ventilatorul etc. de oriunde ai fi cu conditia sa ai acces la internet de pe mobilul unde ai instalata aplicatia. Destul de inteligent! Nu?
hook
Dispozitivul este compatibil si cu IFTTT avand posibilitatea sa automatizeze unele actiuni facand locuita ta inteligenta pentru efectuarea actiunilor simple de genul: pornirea luminilor la o amunita ora, pornirea ventilatorului atunci cand ai ajuns acasa etc.
casa inteligenta
Daca te intereseaza achizitionarea unui Hook, capmania este acum pe KickStarter si poti cumpara unul cu 40$.
Click AICI pentru mai multe detalii.

 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani