Google lucreaza la bateria de noua generatie 31

Google lucreaza la bateria de noua generatie

Bateria de noua generatie

Bateria de noua generatie este mai aproape decat credem

Bateria telefonului este unul dintre elementele ce nu a suferit modificari radicale odata cu trecerea timpului. Procesoarele devin din ce in ce mai performante, componentele si ele cer mai multa energie insa bateriile in unele circumstante nu se ridica la nivelul cerintei. Au fost si sunt in continuare progrese semnificative in optimizarea hardware-ului sa consume mai putin dar nu este indeajuns.
Intradevar si acumulatorii au crescut in capacitatea energetica dar principiul de functionare este identic cu cel de acum cativa ani. Exista si baterii cu multi mAh dar cand pui o baterie mai mare intr-un telefon creste si greutatea telefonului dar si grosimea.
Compania Google si in special departementul Google X care se ocupa de proiecte revolutionare si prototipuri vrea sa reinventeze bateria.
Echipa care se ocupa de bateria de noua generatie este formata din patru membri. Unul dintre acestia este fostul expert in baterii de la Apple Dr. Ramesh Bhardwaj. Echipa lucreaza la o tehnologie numita „solid state bateries” adica baterii care inlocuiesc reagentii lichizi din celule cu unii solizi. Facand acest lucru bateria de noua generatie va fi mai rezistenta, mai sigura si poate avea si diferite forme.
Eu personal as vrea cu tarie sa apara o baterie de noua generatie, constant ma plang de durata de viata a bateriei pe termen lung. (cam la 7  luni trebuie sa schimb bateria la telefon). Insa si durata de viata a ei pe termen scurt nu ma satisface (incarca telefonul de 2 ori pe zi). Poate sunt si power user de fel insa nu cred ca cineva care are un telefon smart nu ar dori ca bateria sa-l tina mai mult.
Acum sa speram ca bateria de noua generatie o sa apara in cel mai scurt timp. 😀
sursa
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani