Fujitsu Arrows NX F-04G iti scaneaza irisul ca sa-l deblochezi 31

Fujitsu Arrows NX F-04G iti scaneaza irisul ca sa-l deblochezi

Fujitsu Arrows NX F-04G

Fujitsu Arrows NX F-04G iti scaneaza irisul ca sa-l deblochezi sau sa te autentifici.

Tehnologia de autentificare prin scanarea irisului nu este noua. Aceasta exista de ceva timp insa este mai mult dedicata sectorului business decat consumatorului.
Companiile foarte mari au modalitati de autentificare pe baza scanarii ochiului datorita faptului ca este o cale extrem de sigura pentru autentificare.
Insa dispozitivele ce permit acest timp de autentificare sunt de obicei foarte voluminoase si costisitoare dar compania Fujutsu a gasit un mod prin care sa adreseze asta.
Fujitsu Arrows NX F-04G este primul telefon din lume care iti scaneaza irisul pentru ati debloca telefonul sau a efectua o logare.
Functia biometrica de autentificare se foloseste de modelul irisului uman (care este unic pentru fiecare persoana) in creearea unei parole.
Tehnologia de pe telefonul Fujitsu  se numeste Iris Passport si iti permite autentiticarea atunci cand te uiti la ecranul telefonului.
Este cumva similara functiei Face Unlock care este prezenta pe Android de la versiunea Jelly Bean numai ca in loc sa-ti fie scanata fizionomia iti sunt scanati ochii.
Eu sincer ma intreb cum va reusi camera frontala sa-ti scaneze ochii in detaliu. Nu stiu exact daca reuseste sa te inregistreze de la orice distanta tii telefonul, dupa cum se observa si in clipul de mai jos cumva trebuie sa fie mediul luminat si sa tii telefonul in directia ochilor. (nu este foarte practic din punctul meu de vedere)
Specificatiile lui Fujitsu Arrows NX F-04G sunt de top. Telefonul are un ecran de 5.2” 2k IPS,  Snapdragon 810, procesor video Adreno 430, 3gb de RAM si 32gb memorie interna cu suport pentru MicroSD, camera principala de 21MP F2.4, Android 5.0 ca sistem de operare si o baterie de 3120mAh.
Telefonul este disponibil momentan doar in Japonia prin intermediul NTT DOCOMO.
Pretul telefonului fiind undeva la $750.
https://youtu.be/3LLTTC5KhwY

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani