frunze spanac

Frunze de spanac folosite pe post de tesut cardiac in chirurgie

frunze de spanac

Frunze de spanac folosite pe post de tesut pentru inima

Cumva se stie faptul ca noi oamenii avem o oarecare lagatura cu mediul inconjurator. Suntem conectati si avem un numitor comun intr-o oarecare masura, insa pana acum a fost cam greu sa observam asta.
Chiar tehnologia a avansat foarte mult si barierele cunoasterii le depasim in fiecare an. Insa datorita unui studiu realizat recent la Institutul Politehnic Worcester din Massachusetts ni se arata cum natura poate face parte din corpul uman si mai mult decat atat, cum ar putea sa sustina viata.
Sunt anumite metode pentru recreeze de tesut vascular si nu numai, insa in unele circumstante acestea s-au dovedit a nu fi de efect. Problema cu tesuturile artificiale in general, este vascularizarea si in special micro vascularizarea. Chiar daca vase de sange pot fi recreeate artificial, in cazul tesutului cardiac numarul si dimensiunea lor trebuie sa fie in corelatie cu tesutul inimii. Astfel vor fi probleme de acceptare a noii bucati de tesut ori pur si simplu bucata noua de tesut nu va face fata, fiind necesara o retea de vase de sange ce pot sa transporte sange catre celule. Sangele purtand oxigenul si eliminand reziduri celulare.
Insa oamenii de stiinta au despecoperit o metoda revolutionara prin care pot folosi frunzele de Spanac in chirurgia cardiaca.
Mai precis oamenii de stiinta au luat cateva frunze de spanac si le-au separat de celule, astfel au ramas cu baza formata din celuloza. In aceasta baza au injectat apoi celule ale inimii, astfel reusind sa creeze un tesut cardiac functional.
Experimentul are un rezultat incredibil si viitorul arata extrem de promitator in stagiile urmatoare ale experimentului.
Frunze de spanac folosite pe post de tesut cardiac in chirurgie 31
Inca doua avantaje substantiale al acestei metode de creere a tesutului vascular este costul redus si disponibilitatea din ambundenta a frunzelor de Spanac.
Doua aspecte ce pot revolutiona in viitorula propiat medicina.
Pana cand metoda cu frunze de Spanac poate fi aplicata la scara larga mai este cale lunga, insa potentialul urias al plantelor in vindecarea corpului uman a fost dovedit inca odata.
sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles