folie sticla iphone

Folie de sticla sau folie din plastic? Pe care sa o alegi

Folie de sticla

Folie de sticla sau folie din plastic? Pe care sa o alegi

Daca esti o idee mai tanar/a, nu stiu precis daca ai prins perioada cand telefoanele cu touchscreen aveau un strat protector de sticla pe ecran. Inainte ecranele touch erau rezistive, adica aveau o membrana pe display si atunci cand o apasai cu unghia sau cu stylusul, activa digitizerul de dedesubt inregistrand actiunea.
Folie de sticla sau folie din plastic? Pe care sa o alegi 31
Lucrul acesta, tehnologia aceasta mai corect spus, a fost pe majoritatea dispozitivelor cu touchscreen pentru o perioada destul de lunga de timp. Asta pana cand noi descoperiri in domeniu au facut posibile ecranele capacitive ce le vedem azi pe majoritatea telefoanelor smart.
Ecranele din ziua de azi cu touch, nu sunt fundamental diferite fata de raposatele (RIP), insa sunt mai practice pentru ca iti poti utiliza doar degetul si activarea in sine se face mult mai simplu si precis.
Astfel doar cu cateva atingeri usoare poti deschide aplicatiile si jocurile favorite, nefiind nevoie de foarte multa presiune.
Ei bine, ecranele din generatia capacitive se uzeaza o idee mai rapid la suprafata, fiind utilizate si mai intens iar ca o solutie eficienta descoperita de oamenii de stiinta a fost un strat protector ce e menit sa protejeze ecranul de uzura ce o poate interveni in timp (zgarieturi sau ciobituri)
Tehnologiile ca Gorilla Glass si Dragontail Glass si-au facut aparitia, dar chiar si asa telefoanele si tabletele noastre tot se zgarie.

Pai ce e de facut acum?

Odata ce consumatorul a sesizat ca investitia lui de zeci de milioane tot se zgarie, a inceput sa caute pe internet metode eficiente de protejare.
Una din ele este husa iar accesoriul de protectie cu numarul doi este o folie de sticla.

280 de cuvinte sa-mi zici despre o folie de sticla? ?

Nu, nu! Stai asa! Asta e doar inceputul!
Si cand consumatorul ajunge pe site-ul de accesorii pentru telefon, cauta folie de sticla si printre rezultate apare si folie din plastic care e mult mai ieftina.

Folie de sticla sau din plastic?

Acum partea pentru care ai intrat aici!
In acest articol am sa-ti explic pe scurt avatajele si dezavantajele fiecareia, in asa fel incat sa stii ce alegere sa faci pe viitorul, in cazul in care nu te simti hotarat/a.

Avantaje si dezavantajeFolie din plasticFolie din sticla
Puncte tari-se aplica foarte usor uneori
-se pot corecta greselile de aplicare mai bine
-ieftina
-protectie buna la zgarieturi
-nu iti afecteaza experienta de utilizare
-protectie maxima
-aplicare fara bule
-o poti aplica chiar si pe un ecran zgariat
-mult mai rezistenta in timp
-nu iti afecteaza experienta de utilizare
-se uzeaza greu
Puncte slabe-protectia este minimala
-unele fac foarte multe bule
-greu de aplicat pe ecranul foarte zgariat-se uzeaza foarte rapid
-poate fi costisitoare
-corectarea aplicarii poate fi dificila

Acum tine si de ce preferi tu!
Uneori folia de sticla posibil sa te incomodeze la scrollul de la margini (cum vedem pe iPhone) insa acesta este un sacrificiu foarte mic cand pui in balanta cu protectia oferita. Stiu foarte multe persoane ce au salvat display-ul la impactul cu solul pentru ca aveau folie din sticla pe ecran.
Despre folia din TPU (plastic) nu se poate spune acelasi lucru. Este mai ieftina si poate o idee mai simplu de aplicat, insa protectia este mai mult pentru zgarieturi decat soc.
Iar per total, o diverinta acolo de cativa zeci de lei nu ar trebui sa te faca sa recurgi la un asemenea compromis, mai ales cand e vorba de un dispozitiv destul de scump ca telefonul mobil.
Eu as recomanda cu tarie o folie de sticla.
Acum doresc sa-ti aud parerea ta.

Folie de sticla sau plastic? Comentariu mai jos

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani