Exista extraterestrii? Un clip video ne arata ce s-ar putea intampla la primul contact 31

Exista extraterestrii? Un clip video ne arata ce s-ar putea intampla la primul contact

kepler planet

Exista extraterestrii?  O animatie simpatica care ne prezinta cum ar arata primul contact

Existenta unei forme de viata in afara sistemului nostru solar este un subiect discutat de zeci de ani. In timp ce religia dezaproba, stiinta arata dovezi care sunt mult mai credibile.
Recent NASA a descoperit una din planetele care se crede a fi cea mai apropiata de Pamanat ca structura si compozitie. Denumirea planetei este Kepler-452b si a fost descoperita cu ajutorul telescopului din spatiu Kepler.
Descoperirea in sine aduce odata cu ea multe intrebari. Exista apa lichida pe acea planeta? Are oxigen? Oare are atmosfera? si mai ales daca: exista viata extraterestra pe Kepler-452b?
Directorul SETI Seth Shostak este extrem de increzator ca ar fi cazul sa ne pregatim de un prim contact, in ideea ca este o posibilitate destul de mare ca sa fie prezenta o forma de viata pe acea planeta si nu numai.
In momentul de fata asta este doar o speculatie legata de Kepler-452b dar ce mai trebuie notat  in revista este faptul ca in sistemul nostru solar sunt mii poate chiar milioane de planete care au un soare in apropiata vecinatate, au apa lichida si atmosfera. Asta fara sa mai includem alte milioane ce sunt in afara sistemului solar, deci exista sanse destul de mari in teorie.
Mai jos este interviul cu domnul Seth Shostak unde este discutat aspectul existentei extraterestrilor.
https://youtu.be/4Dbz0UEND1Y

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani