[adinserter block="3"]
[adinserter block="3"]
Duel intre roboti gigant! America a provocat Japonia 55

Duel intre roboti gigant! America a provocat Japonia

giant robots

Duel intre roboti gigant! America a provocat Japonia la o confruntare a colosilor

Cand eram mai mic stiu ca ma uitam la o emisiune de Discovery cu duel intre roboti de mici dimensiuni. Acestia erau confectionati acasa de persoane pasionate de robotica si pusi intr-o arena sa se dueleze.
Era una din emisiunile mele preferate ce o asteptam sa se difuzeze cu nerabdare.
Dar anii au trecut si am cam uitat de cat de pasionat eram de roboti care se confrunta, pana astazi.
Un grup de entuziasti din America numiti MegaBots au provocat la un duel pe japonezii de la Suidobashi Heavy Industries cu robotul lor gigant numit Mark 2.
Japonezii au dezvoltat robotul numit Kuratas care este o bestie de 4.5 tone ce are un sistem avansat de tintire, un display frontal impreuna cu mitraliere cu aer comprimat.

Duel intre roboti gigant! America a provocat Japonia 56
Foto: Kuratas

Robotul american Mark 2 nu este mai prejos. Acesta are 6 tone, este pilotat de o echipa de 2 persoane si are capacitatea sa lanseze mingi de vopsea cu o greutate de 1,4 kg.
Duel intre roboti gigant! America a provocat Japonia 57
Foto: Mark2

Duelul are avea loc in aproximativ 1 an de zile. Nu se stie inca locatia si daca echipa Japoniei a acceptat provocarea.
Din puntul meu de vedere TREBUIE SA ACCEPTE PROVOCAREA. Mi se pare un lucru extrem de interesant si care are potentialul sa devina un sport in adevaratul sens al cuvantului. (Duel intre roboti la DIGI SPORT ) 😀
Acum ramane de vazut ce are de spus Suidobashi (fondatorul Suidobashi Heavy Industries) la provocarea lui Matt Oehrlein (co-fondator MegaBots).

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles