Doi angajati Huawei arestati in Polonia pentru acuzatii de spionaj 31

Doi angajati Huawei arestati in Polonia pentru acuzatii de spionaj

Ideea este ca cumva se stie intr-o oarecare masura ca guvernele celor mai mari superputeri din lume se supravegheaza reciproc. Motivele sunt vaste si ar insemna sa facem un articol numai despre asta insa o sa inchei propozitia aici ca sa continuam ideea articolului. ?
Una din companiile ce a fost lovita de acuzatii de spionaj pentru guvernul Chinez intra iar sub lupa investigatorilor, de data aceasta in Europa.
Serviciile secrete poloneze tocmai au arestat doi angajati ai companiei Huawei pentru motive de spionaj. Oficialii din Polinia relateaza ca au dovezi solide cum cei doi inculpati ar fi implicati adanc in practici de spionaj contra Poloniei, beneficiar direct fiind serviciile secrete chineze.
Suspectii sunt detinuti temporar pentru o perioada determinata si pot suferi pana la 10 ani de inchisoare pentru incalcarea art. 130 para. 1 ce citeaza practica de spionaj impotriva Republicii Poloneze.
Compania Huawei stie despre incident si nu comenteaza.
Acum ca din ce in ce mai multe scandaluri apar in presa despre Huawei, incep sa ma gandesc daca compania este boicotata sau chiar are dea face intr-o oarecare masura cu aceste incidente.
Sa nu uitam ca acum putin timp CFO-ul Huawei a fost arestat in Canada pentru ca a incercat sa evite sanctiunile impuse de SUA in defavoarea Iranului. Insa sa spunem ca incidentul cu Iranul nu este chiar atat de serios (intr-o oarecara masura, asta pentru ca e un joc politic la mijloc) dar partea cu spionajul este ceva destul de serios. Atat de serios incat te pune pe ganduri in ceea ce priveste intentiile guvernului chinez in viitorul apropiat.
Oi fi paranoic?
Nu stiu ce sa zic neaparat in ceea ce priveste acest aspect, insa ce stiu concret e faptul ca cu cat un stat devine mai bogat, acesta incearca sa-si impuna autoritatea la nivel mondial si cum poti sa stii cat mai multe despre statele de pe cealalta parte a baricadei decat infiltrandule cu dispozitive complexe de colectare a datelor cum sunt telefoanele mobile.

Acum va las pe voi sa-mi spuneti parerea. E Huawei implicata in asta sau e doar un joc politic?

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani