Diferentiaza o replica Galaxy S6 de original 31

Diferentiaza o replica Galaxy S6 de original

 galaxy s6 clona

Cum sa diferentiezi o replica Galaxy S6 de telefonul original in 5 pasi simpli si un BONUS.

Replicite telefoanelor foarte populare ca  Samsung Galaxy S6, HTC One M9, Samsung Galaxy Note 4 ba chiar si iPhone 6 sunt la tot pasul. Pentru un neexperimentat este destul de dificil sa depisteze aceste clone.
Cum pe internet (si nu numai) sunt fel si fel de oameni exista posibilitatea sa dai si de escroci care vor sa te induca in eroare si sa-ti vanda o asemenea clona.
Daca esti in cautarea unui Samsung Galaxy S6 SH sau nou(nu de la un retailer autorizat) am sa-ti enumerez cateva caracteristici cheie in asa fel sa nu fii indus in eroare.

*o mare parte din aceste sfaturi se potrivesc pentru achizitia oricarui telefon scump

Diferentiaza o replica Galaxy S6 de original

1) Nu te pricepi la telefoane? Ia un prieten cu tine care se descurca
Probabil ca nu esti o persoana tehnica si la curent cu noile tendinte, automat nu o sa stii toate detaliile telefonului atunci cand il cumperi. Sfatul meu este sa iei cu tine un amic care stii sigur ca se pricepe la telefoane in asa fel reduci riscurile substantial sa fii inselat.
 
2) Fii atent la detalii si mereu deschide cutia inainte
Ce-i drept in ultimul timp nu prea s-au mai trimis cartofi in colete, insa nu strica sa-i mentionezi vanzatorului sa-ti ofere posibilitatea sa deschizi coletul inainte sa-l ridici. Este mai sigur plus nu costa asa de mult.
Atunci cand ai telefonul in mana fii atent la toate detaliile: display, rama, butoane, camera, flash si asa mai departe. Cel mai eficient mod de a compara este prin a te uita online la niste fotografii cu telefonul (gsmarena, altex, emag) sau mai bine daca ai de la cine sa imprumuti unul original ar fi perfect.
 
3) Daca cumperi telefonul in persoana si nu de pe internet nu-l lasa pe vanzator sa-ti prezinte dispozitivul din mana lui
Cel mai sfant este atunci cand butonezi tu telefonul nu cand ti-l arata cineva. Daca vinde un fake el va sti sa intre doar in aplicatiile si functiile care le imita fake-ul in asa fel sa-ti creeze impresia ca este originalul. Ia tu telefonul in mana si testeaza-i functiile in amanunt, intra in fiecare meniu, activeaza tot ce se poate activa. (NFC, smart controls)
 
4) Utilizeaza o aplicatie ca Antutu sau CPU-Z
Acest gen de aplicatii citesc componentele interne alte telefonului. Pe multe din ele posibil sa arate hardware cu procesor Mediatek, ecran mai slab, ram mai putin si memorie interna mai mica. Specificatiile afisate de aplicatie le poti compara cu cele ale telefonului de pe gsmarena.
 
5) Fa un benchmark cu Antutu 
Antutu pe langa partea ce iti ofera informatii referitoare la telefon il poate supune si unor teste si rezultatul este un scor. Scorul obtinut il poti compara cu a altor telefoane de pe internet (telefoane identice) si vezi care sunt diferentele. Daca diferenta este mai mare de 2000-5000 puncte ceva nu este in regula.
BONUS!
6) Insa cel mai bun sfat care ti-l pot da…
Daca esti interesat de achizitionarea unui Galaxy S6 nu te zgarci la 500 lei, cumpara telefonul de la un dealer autorizat.
Pana si sfaturile de mai sus (cu exceptia ultimului) nu te scapa total de escroci insa iti ofera un avantaj.
Cum am spus si in pasul 6, nu te zgarci la 500-600 lei si cumpara un Galaxy S6 dintr-un magazin ca Emag sau QuickMobile.
https://www.youtube.com/watch?v=lyd46kDuShA

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles