Tocmai s-a dovedit ca pisicilor chiar le place compania umana

pisica draguta

Tocmai s-a dovedit ca pisicilor chiar le place compania umana

Tocmai s-a dovedit ca pisicilor chiar le place compania umana

Conform unui studiu despre pisici facut de Universitatea de Stat din Oregon s-a descoperit ca pisicilor chiar le place compania umana. Ciudat, nu?
Pisicile sunt renumite intr-o oarecare masura pentru modul cum isi trateaza stapanii.
In comportamentul lor „sictirismul” si neascultare sunt la ordinea zilei si caracterizeaza in mare parte orice pisica.
Bine, acum nu trebuie sa fim prea rai. Ele in sinea lor sunt convins ca au actiuni inocente si doar doresc sa se afirme, cum de altfel face orice animal, insa noi oamenii le percepem a fi distante si reci. Desi…practic nu este asa. Insa un nou studiu pune iar acest subiect in lumina reflectorelor.
Conform studiului despre pisici facut la Universitatea de Stat din Oregon s-au concredizat speculatiile referitoare la iubirea pisicilor fata de oameni. Ea chiar exista!
Cercetatorii au inclus in studiu 50 de pisici din diverse locuinte ale unor voluntari si pisici din adaposturi de animale. Acestia le-au izolat complet de orice stimul extern, cum ar fi mancare, apa sau jucarii, pentru mai multe ore.
Dupa ce timpul a trecut, pisicile au fost lasate libere si expuse din nou la stimuli externi ca mancarea si jucariile.
Oamenii de stiinta au realizat cu stupoare ca 50% dintre pisici au preferat interactiunea cu oamenii in detrimetul mancarii sau jucariilor. Chiar daca au fost pentru cateva ore izolate animalele au preferat sa interactioneze cu oamenii si sa fie mangaiate.

Interesant pot spune! Eu sincer nu ma asteptam ca ele sa fie chiar asa de atasate de noi. In cazul cainilor atasarea este evidenta, adica o poti observa de la o posta, insa afectiunea aratata de pisici pare sa fie indirecta cumva…relativ.
Adica o pisica e ca o femeie care tine la tine numai ca nu doreste sa-ti arate. Un caine e ca o femeie ce tine la tine, iti da mesaj si e la usa ta la 2 noaptea (e corect modul de a pune problema cred eu ? )

Crezi ca studiul despre pisici este demn de luat in considerare?

sursa

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani