Descarca Google Allo dupa ce iti explic asta 31

Descarca Google Allo dupa ce iti explic asta

Descarca Google Allo

Descarca Google Allo dupa ce iti explic asta

Google a facut public in urma cu catava luni ca urmeaza sa lanseze doua noi aplicatii pentru chat. Mai exact este vorba despre Google Allo si Google Duo.
Google Duo e o aplicatie extrem de simpla de video chat, fara prea multe optiuni.
Doar trebuie sa o instalezi si cu ajutorul numarului de telefon te identifici in ea si poti efectua apeluri video (doar video) catre cei care o au instalata din agenda ta.
Descarca Google Allo dupa ce iti explic asta 32
Eu o folosesc de cand a fost lansata si nu am avut probleme, merge foarte bine.
Cealalta aplicatie, intitulata Allo, a fost lansata ieri in Play Store si poate fi descarcata in anumite regiuni (curand si in Romania).
Practic este o aplicatie de chat, care vrea sa concureze cu Whatsapp si Facebook Messenger.

Cu ce se remarca Google Allo?

google allo
Pai ofera anumite raspunsuri automate in functie de contextul conversatiei. Ceea ce te-ar ajuta, oarecum in anumite circumstante?!
Nu stiu…pe mine personal nu vad cum ar putea sa ma ajute, cand dureaza 3 secunde sa cauti pe Google o informatie.
In plus dispune de stickere, suport pentru emoji, schimbare de background si criptare de conversatii numai daca o activezi tu manual.

Descarca Google Allo de aici
Descarca Google Duo de aici

Nimic iesit din comun, nimic special neaparat.
Ideea este ca Google initial a spus ca mesajele vor fi salvate o perioada scurta apoi sunt sterse, dar acum ca aplicatia a fost pusa pe Play Store, au aparut o schimbare.
Mai exact toate mesajele ce le trimiti prin intermediul aplicatiei sunt salvate pe serverele Google, apoi ulterior poti schimba setarea.
Acest mic update nu este musai in avantajul tau, ci mai mult in favoarea Google. Pentru ca dupa cum stim, nici eu si nici tu nu o sa citesti acordul de confidentialitate.

Care este scopul?

In primul rand pentru a imbunatati Asistenul Google.
Acesta este un program masina care invata treptate si se adapteaza la tine. Cu cat colecteaza mai multe informatii despre tine, cu atat poate sa te asiste mai aficient.
Si, pentru a te invata, are nevoie de mai multe date despre tine fara sa fii silit sa completezi un chestionar super lung. Un mod eficient de colectare este prin intermediul conversatiilor tale din interiorul Allo.

Vorbesti cu cineva ca vrei o pereche noua de pantofi, te poti trezi cu reclame despre pantofi in Google Allo sau in site-urile partenere

Cazul mentionat anterior nu este atat de grav! Multe site-uri o fac, nu este un motiv de ingrijorare major.
Google nu a declarat nimic in privinta folosirii datelor in scopuri publicitare, este doar o posibilitatea pe care trebuie sa o iei in considerare.
Eu nu ma tem neaparat ca Google ar face cine stie ce lucruri imorale cu conversatia ta, ci mai mult ma gandesc ce se va intampla in cazul unui leak? Zeci de mii de conversatii apar pe internet, in care, posibil, in unele sa fie si data sensibile.
Sau cine stie ce agentie guvernamentala se hotaraste ca vrea un dump de conversatii pe anumite pretexte nu foarte bine definite.

Ma repet, sunt posibilitati pe care trebuie sa le iei in considerare

Aceiasi situatie este in principal si cu Facebook Messenger. Conversatiile inca nu sunt criptate si exista o posibilitate sa fie interceptate de un hacker iscusit.
Pentru marea majoritate din noi nu este un lucru atat de important si il trecem cu vederea.
Daca confidentialitate este pe primul loc pentru tine, poti ramane la WhatsApp sau Signal.
 

Articol lung, stiu! Dar stii ce nu sunt lungi? Clipurile de pe Youtube pe care le poti urmari aici

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani