Image default
Tutoriale Tutoriale Android

De ce nu primesc mesajele Ro Alert?

Masajele Ro Alert sunt transmise de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență și sunt menite să notifice cetățenii de eventualele calamități naturale sau evenimente grave ce țin de siguranța națională.

Mesajele sunt comunicate direct pe telefonul mobil utilizând o linie de transmisie pentru alerte ce se utilizează de rețelele GSM.

Acest timp de notificare există deja de ceva timp și funcționează pe toate sistemele de operare mobile.

Însă de ce nu primesc mesajele Ro Alert?

De cele mai multe ori pe sistemul de operare Android mesajele în sine pentru a veni pe telefonul dumneavoastră au nevoie de o aplicație și o setare activată în așa fel ca să se poată transmite cu succes pe dispozitiv.

Despre ce aplicație este vorba?

Păi mă refer la aplicația de setări (Settings.apk) care găzduiește toate setările telefonului mobil. În unele situații atunci când telefonul nu este cumpărat de pe teritoriul României din Europa sau SUA, opțiunea pentru mesajele pentru situații de urgentă posibil să nu existe sau implementarea ce este făcută să nu funcționeze pe teritoriul țării noastre.

Cum fac să primesc mesajele Ro Alert?

Intrați în aplicația de setări și la bara de căutare căutați „Broadcast Settings” sau ”Emergency Alerts”. Aici puteți activa sau dezactiva opțiunile pentru alerte de securitate.

În același timp puteți seta și câteva parametri în ceea ce privește:

  • volumul la care vin mesajele de siguranță
  • cum sunt afișate notificările
  • dezactivarea notificărilor de test primite lunar

Ai găsit setarea? Lasă te rog un comentariu

Articole inrudite

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web. Vezi politica de confidențialitate.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți experiența dumneavoastră de utilizare. Vizitați politica de confidențialitate pentru detalii adiționale. Ok Politica confidentialitate

Articole noi direct în inbox fără SPAM

✔ Respectăm confidențialitatea
✔ Articole noi și tutoriale
✔ Mail săptămânal
ABONARE
Confirm că am peste 16 ani și am citit termenii și condițiile
close-link
Click Me

Pasionat de tech?

Dacă nu ai găsit ce căutai, hai în grupul nostru de Facebook unde publicăm materiale interesante și discutăm diferite subiecte
INTRĂ ÎN GRUP
close-link
Click Me