Cyanogen a primit 80 milioane $ in finantare iar CEO-ul... 31

Cyanogen a primit 80 milioane $ in finantare iar CEO-ul…

ce fac banii dintr-o pasiune

Rolul banilor intr-o comunitate de oameni pasionati de ceea ce fac si un CEO care uite de unde a plecat

Cyanogen este un proiect care a pornit de la o comunitate de entuziasti si a ajuns o corporatie care nu vrea sa-si mai recunoasca punctul de plecare.
In urma cu cateva luni acestia au primit un val de finantari si adunand si cei 80 milioane $ ce i-ai primit in ultimile zile valoarea neta a companiei este undeva la 1 miliard de $.
Cyanogen in comparatie cu Cyanogenmod.org are o noua perspectiva in ceea ce priveste Android-ul. O perspectiva care a mai fost incercata si a esuat lamentabil.
Acestia vor sa elimine tot ce este Google din Android. Putin absurd avand in vedere ca Google este cel care a dezvoltat sistemului de operare in ceea ce este acum. Pe langa asta injuriile aduse la adresa Google de catre CEO-ul Kirt McMaster sunt putin puerile si ar fi cazul ca individul sa-si angajeze un PR.
Kirt McMaster a mentionat la un interviu ca „a pus un glont in capul Google” cu noul val de finantare de 80 milioane $. Nici nu vreau sa comentez macar, vorbele vorbesc de la sine. Atat e de paranoic omul incat crede ca rezolva ceva daca aduce asemelea vorbe taioase la fondatorul companiei lui, asta ca sa-l intimideze? Nici eu nu stiu ce vrea de fapt. De intimidat nu ai cum, e vorba de Google aici.

Cyanogen a primit 80 milioane $ in finantare iar CEO-ul... 32
Foto: cyanogen

Referitor la eliminarea Google din Android, adica a tuturor serviciilor si aplicatiilor si inlocuirea acestora cu unele proprii.
Am mai spus asta si ma repet! De ce sa schimbi ceva atunci cand merge perfect? Si aici vorbesc de serviciile Google.
Ar fi cazul sa nu mai fim paranoici si sa constientizam ca FIECARE COMPANIE COLECTEAZA DATE DE PE DISPOZITIVELE NOASTRE CONECTATE LA INTERNET. Cel putin eu cred ca de asta este panicat CEO-ul Cyanogen.
Deja nu mai este un mister! Asa se fac banii pe internet, asa face bani si Cyanogen. Informatiile nu au caracter personal si sunt criptate, plus, sincer, prefer sa-mi colecteze date Google (care fac asta de cand a inceput internetul sa prinda amploare) decat un nou venit hipertensiv ca Cyanogen care isi flutura banii in aer si uita ca au pornit de pe BAZA UNEI COMUNITATI DE DEZVOLTATORI CARE MODIFICAU ANDROID-ul DIN PLACERE NU PE BANI.
Sunt extrem de curios cum pot imbunatati ei sistemul de operare fara ca sa imi creeze mie o serie de inconveniente ca utilizator final, sunt chiar curios.
Cyanogen este ca un copil din ala care are monetar si se lauda in stanga si in dreapta dar nimanui nu prea ii pasa de existenta lui si trebuie sa se agite, sa aduca vorbe urate la adresa „tatalui” in asa fel sa fie remarcat.
Pe langa asta banii respectivi vin de la companii care probabil nu vrei sa ai dea face cu ele ca Microsoft. Chiar daca ambele neaga colaborarea aceasta este plauzibila.
Nu prea imi doresc sa-mi pun Cyanogen pe telefon si sa ma trezesc cu programe preinstalate de la Microsoft, sunt ok, merci !
Microsoft incearca si alte alternative, deci usor usor recunosc esecul Windows Phone.
Nici nu stiu de ce ma obosesc si ma agit pe acest topic. Insa simteam nevoia sa ma repet .
Cam asta fac banii dintr-un concept Open Source atunci cand are o manageriere toxica. De la un firmware modificat din pasiune ajungi tot la un firmware modificat numai ca pe bani. Din punctul meu de vedere Cyanogen este una din corporatiile care la fel cum au ajuns in varf la fel de rapid ajung la fund.
Dar sa speram ca ma insel. 🙂 NOT.
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles