Cum sa da teapa de Black Friday la afiliatii magazinelor online

Romania black friday

Cum sa da teapa de Black Friday la afiliatii magazinelor online. Este super simplu si de efect!

Black Friday este un soi de sarbatoare a oamenilor din online.
In ultima vineri a lunii Noiembrie magazinele online din Romania ofera o serie de „reduceri” la o parte din produsele disponibile pe site.

Initial acest eveniment a fost pornit in SUA de marii retaileri si la noi a ajuns destul de tarziu, plus este un soi de adaptare reziduala, daca pot sa-i spun asa.

Romanul este destul de inventiv si se acomodeaza super usor la implementari noi. Pentru noi, metoda de a face bani intr-o seara cat in jumatate de an, numita Black Friday (cel putin pentru unii retaileri din online) este de fapt: ”seara reducerilor unde pretul l-am crescut cu 2-4 saptamani inainte ca sa-l taiem brusc in ultima saptamana din Noiembrie. Da hai sa-i spunem scurt Black Friday”.
Dar totusi ca sa-ti aduci trafic, dai si tu acolo ceva produse la o reducere foarte mare ca omul sa fie setat sa intre si sa incerce sa le cumpere, in cateva secunde.

Acele zeci de produse le promovezi prin orice canal posibil, ca sa stie tot internetul ca dai masini de spalat la un pret unitar de 600 lei! Mii de masini de spalat!
Si cum nu o sa prinda omul masina aia ieftina, va alege o alternativa, poate mai scumpa! Dar a cumparat ceva la super REDUCERE! Tot e bine, nu?

NU!

Cam la asta se rezuma toata nebunia de vinerea trecuta, cumva cei instruiti cat de cat in ale economiei si marketingului au sesizat.
Insa fiind un eveniment popular, la care au acces mase, unde retailerul nu este nevoit sa convinga consumatorul sa intre pe site, ba mai mult, intra in numar extrem de mare, la ce naiba mai avem nevoie de afiliati?

Asta ar fi intrebarea promordiala!

Ce este un afiliat te intrebi?
Este o persoana fizica sau juridica care are un blog sau site iar prin intermediul unei platforme online acestuia ii sunt asociate unele link-uri care duc la un shop online de profil.
Cand un cititor al blog-ului/site-ului da un click pe un asemenea link si face o achizitie, ceva la suta din valoarea achizitiei ii revine afiliatului. Fara costuri suplimentare pentru cumparator!
Dupa cum am scris si mai sus, traficul fiind foarte mare pe site-urile care vand produse/servicii, la ce ajuta afiliatii in acest context? Dupa logica lor ar spune ca: nimic.
Asa ca hai mai bine cu cateva ore sau zile inainte de „Vinerea Neagra” sa modificam comisioanele, ba mai mult sa suspendam total afilierea pentru aceasta perioada. Ca na, sa nu dam prea mult din buzunarul nostru inutil.
Daca ai pus link-urile pe site-ul tau si aduci ceva conversii te vei alege doar cu maruntis!
Este o miscare pur economica, gandita, e just!
Dar stai putin, de acum totul este bine, nu? Trece perioada si devenim iar prieteni?!
Ei bine, nu prea!
O strategie destul de nesimnificativa, sunt constient de asta, insa nu pot sa iau parte la o activitate atat de toxica pentru cititorii mei care intra des sa-mi rasfoiasca contentul si deja imi suporta greselile gramaticale.
Nu imi place sa induc in eroare omul!
Sper ca ati avut rabdarea cu mine si plangerea mea referitoare la Black Friday, asta este adevarul.
Nu uita ca suntem si pe Youtube, ma ajuta enorm daca te abonezi la canal.
 
 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani