Cum arata cabina de proba smart. Fetelor, cum vi se pare?

fittingroom smart

Cabina de proba smart este urmatorul pas pentru industria vestimentara

Cand vrei sa cumperi un nou articol vestimentar din magazin, un principal pas care trebuie sa-l faci pentru a vedea daca se potriveste stilului tau si mai ales corpului, este sa-l probezi.
Pentru camasi si geci sau orice top cu nasturi, poti sa ii faci o proba rapida in magazin si te folosesti de oglinzile ce sunt integrate in piloni sau perete pentru a te vedea. Chestii destul de standard si cunoscute!
Insa pentru elementele vestimentare ce nu le poti proba in magazin, pentru ca ar implica sa te dezbraci, esti automat nevoit/a sa apelezi la camera de proba.
Insa camerele de proba sunt cele mai plictisitoare (din punctul meu de vedere) parti ale magazinului.
Esti inchis/a intr-o camaruta de 2 pe 2 metrii, inconjurat/a de oglinzi si cu o lumina foarte puternica. Te analizezi din fiecare unghi, sa vezi cum iti sta noua pereche de chiloti (glumesc! chiar nu recomand sa probati o pereche de chiloti in magazin 😀 ) apoi daca ceva nu iti place, rogi un prieten sa iti aduca alt model sau daca ai noroc sa fie prin zona un angajat al magazinului, te rogi de dansul.

Plictisitor si enervant!

Insa ce ar fi sa va spun ca exista si se perfectioneaza chiar in acest moment o camera de proba smart? Bine, cred ca titlul deja v-a dat de inteles despre ce este vorba 😀
Oak Labs testeaza un nou concept de camera de proba impreuna cu magazinul din New York,  Polo Ralph Lauren.
Ideea in sine este super faina si chiar o vad sa fie implementata in cat mai multe shop-uri.
Modul de functionare al dressing room-ului se bazeaza pe tehnologii de ultima generatie in materie de touch screen si senzori.
camera proba smart
In momentul cand intrii in camera de proba cu un articol vestimentar acesta este detectat automat de sistem, lumina in camera se schimba iar pe ecranul oglinda din fata ta apar toate marimile disponibile in magazin impreuna cu nuantele.
camera de proba smart
Ai posibilitatea sa ajustezi ulterior limba si lumina in interior.
In caz de nu iti place modelul, cu o simpla apasare poti vedea ce sugestii sunt in categoria articolului ce il probezi. Ba mai mult de atat poti primi recomandari direct pe ecran.
camera proba inteligenta
Atunci cand vrei sa probezi o noua marime, coloare sau un alt produs il poti solicita sa-ti fie adus la camera de proba. Comunicarea cu angajatul se face instant! Agentul are o tableta unde poate vedea mesajele primite si poate sa raspunda la ele. Acesta mai vede pe tableta camerele de proba ocupate impreuna cu articolele solicitate si numarul de haine prezente in camera de proba.
smart fitting room

Fain, nu?

Ideea conceptului pe langa faptul ca este destul de cool si inovatoare, are rolul sa imbunatateasca experienta consumatorului in magazin.
Pe langa asta, rata de cumparare creste cu aproximativ 65%.
Tu ce zici, te-ar incanta o astfel de cabina de proba?
https://vimeo.com/oaklabs/oakfitroom
sursa
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles