CIA are capacitatea sa sparga orice telefon mobil. Era asta o surpriza?

cia hack

CIA are capacitatea sa sparga orice telefon mobil. Era asta o surpriza?

CIA are capacitatea sa sparga orice telefon mobil

CIA are capacitatea sa sparga orice telefon mobil. Era asta o surpriza?

CIA este una din cele mai mari agentii guvernamentale americane. Recent au aparut pe internet datorita WIKILEAKS o serie de documente ce descriau metode avansate de a compromite securitatea dispozitivelor noastre mobile si a unor obiecte smart. Astfel era redata capacitatea CIA de a sparte orice telelefon mobil si dispozitiv smart in general.
Insa pe langa dovezile ce reflectau anumite tinte americane sau straine in documentele tocmai aparute pe internet, intrebarea mea este: daca acest aspect era o surpriza?
E la mintea cocosului ca agentiile guvernamentale ce se ocupa de informatii ultra secrete in cadrul unui stat dispun de hackeri, programe si metode avansate de a compromite securitatea unor dispozitive electronice. Nu este ceva iesit din comun, e cumva logic!
In urma cu mai multi ani, cand tehnologia nu era atat de populara printre consumatori se recurgea la metode mult mai directe pentru a extrage informatii. Informatii care sunt clasate benefice pentru anumite investigatii.
Acum cand avem computerele acestea mobile ce stocheaza informatii persoanale despre locatia noastra si conversatiile pe care le purtam si cu cine, este mai mai simplu de procurat anumite date cheie.
CIA are capacitatea sa sparga orice telefon mobil si nu este o surpriza! In plus sunt convins ca sunt metode mult mai avansate decat cele descrise in documente ce pot cauza mult mai multe daune (manipulare a bursei de valori, sateliti redirectionati, redirectionarea traficului de internet catre site-uri ce pari veridice etc.).

A 2-a intrebare in contextul acesta e cu totul alta: Daca ar trebui sa ne facem griji?

Depinde foarte mult de obiectul tau de activitate. Insa in principal nu ajungi asa usor tinta unor servicii de inteligenta. In plus, daca esti precaut si nu descarci toate prostiile, dai click pe toate reclamele, folosesti un VPN nu ar trebui sa ai probleme. Pe langa asta exista telefoane care sunt practic impenetrabine din punct de vedere al securitatii, deci optiuni ar fi.
Consider ca momentan omenirea are probleme mult mai mari decat asta.
sursa

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

cel.ro

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani