nokia 6

Cel mai rezistent telefon din 2017 si ce modele sa eviti

Cel mai rezistent telefon din 2017 si ce modele sa eviti

Cel mai rezistent telefon din 2017 este un model Nokia daca iti vine sa crezi

Telefoanele mobile smart sunt cele mai abuzate dispozitive pe care le avem in posesia noastra. Nici unul din electronicele noastre nu trece prin atat uzura la care este supus smartphone-ul tau. De asta este destul de important sa alegi un telefon nu numai performant, dar si rezistent la accidente minore si uzura fizica normala.
Astfel cumva iti garanteaza ca poti sa te bazezi pe el indiferent de situatie si ca o sa functioneze fara probleme pentru o perioada de minim 2 ani de zile.

Insa care este cel mai rezistent telefon din 2017?

O intrebare foarte buna care nu are un raspuns usor sa spunem, asta pentru ca exista foarte multe modele de telefoane ce sunt rezistente la abuzul din viata de zi cu zi.
Insa youtuberul JerryRigEverything  a facut o selectie pentru audienta sa, un clip video, ce ii informeaza ce telefon pot achizitiona pe viitor in functie de durabilitatea modelului.
In lista se regasesc modele de la LG, Samsung pana si un model al companiei Nokia (ceea ce este surprinzator din punctul meu de vedere).
In cazul in care nu-l urmariti pe Jerry (desi recomand) acesta testeaza integral pot spune, diferite dispozitive mobile.
Le abuzeaza fizic cu o serie de teste control, in asa fel incat sa ne putem face o idee mai buna de achizitia viitoare in materie de dispozitive mobile.
Telefoanele sunt zgariate, arse pe ecran pana si deschise pentru a constata probabilitatea de reparabilitate.
Din teste a reiesit ca noile iPhone-uri sunt cele mai dificil de reparat dispozitive si care au costurile cele mai absurd de mari de reparabiliate (stilul tipic Apple de altfel).
Jerry a constat ca daca telefonul e scapat si are spatele spart, inlocuirea acestuia costa aproximativ 300$ pentru modelul 8 si peste 500$ pentru iPhone X, ceea ce este un cost absurd de mare pentru un panou de sticla. Insa Apple a luat decizia inspirata sa lipeasca extrem de bine sticla de spate in asa fel incat sa nu poata fi inlocuita usor. Pana si lentila de la camera este sudata de mecanism, ceea ce este inca o decizie tampita.
Insa la sfera opusa este Nokia 6, care din clipul lui Jerry a rezistat considerabil de bine la testele acestuia. Mai mult decat atat reparabilitatea telefonul este una destul de buna, majoritatea pieselor se pot inlocui  usor. (aici gasesti un articol despre mobil) Problema cu Nokia 6 e cumva performanta scazuta in raport cu competitia, dar sa nu uitam de fratele mai mare al acestuia numit Nokia 8.
Surprinzator e faptul ca si Note 8, Galaxy S8, LG V30 si HTC U11 Ultra au primit calificative favorabile. Modelele se pot repara intr-o oarecare masura usor, ecranele fiind mai costisitoare pentru S8 si Note 8 datorita faptului ca sunt curbate, insa spatele si celelalte componente care au sansa sa se defecteze in timp se pot inlocui fara multa bataie de cap.
HTC U11 Ultra chiar a primit o bulina in plus datorita sticlei protectoare de pe ecran ce este dintr-un Safir de foarte buna calitate, un Safir care este mai pur decat cel utilizat de competitie.
Daca vrei sa vezi toata lista de dispozitive ce au fost mentionate, poti da play la clipul video de mai jos.

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles