Acasă Stiri Ceasul smart HTC va avea sistemul de operare RTOS

Ceasul smart HTC va avea sistemul de operare RTOS

de către Dan Mutu

ceasul smart htc

Ceasul smart HTC este preconizat sa fie lansat undeva in semestrul 1 al anului 2015.

Primele zvonuri care au aparut despre dispozitiv dateaza de anul trecut iar periodata de lansare nu se stia sigur, nici specificatii. ( sursele evidentiau faptul ca ceasul smart posibil sa fie lansat la MWC 2015 )
Upleaks ne-a luminat putin in legatura cu dispozitivul. HTC PETRA este denumirea si au facut publice detalii hardware, software.
Momentan piata ceasurilor smart nu a explodat, datorita utilizatii reduse a dispozitivelor. Insa sunt consumatorii care adopta tehnologii exact cand apar ori ca sunt entuziasti. Factorii mentionati anterioar a determinat piata sa ajunga la un procent cat de cat stabil de vanzari.
Unul din sistemele de operare pe ceasurile smart este Android Wear. Aceasta domina piata dispozitivelor cu Android si teoretic asta se asteapta sa fie OS-ul de pe ceasul smart HTC. Dar conform Upleaks producatorul a luat alta cale cu PETRA, una proprie.
Ceasul va avea un sistem de operare proprietar numit RTOS. Partea interesanta conform sursei, este ca gadgetul va functiona atat cu Android 4.4 dar si cu iOS7.
Specificatiile accesoriului smart sunt: display flexibil PMoled de 1.8-inch, 32×160 pixel , procesor LOW Energy Cortex-M3 based STM32L151, Bluetooth, GPS si rating IP57 rezistenta la apa si la praf, bateria este estimata undeva la 3 zile. (desi nu cred)
Lansarea se presupune a fi una globala care se va intampla destul de curand. Dupa parerea mea HTC PETRA va fi lansat la MWC 2015, insa mereu exista o urma de indoiala. Pe de alta parte sa nu fie lansat inainte de MWC sau dupa, ca sa dirijeze putin atentia catre ei.
Sa speram ca pretul nu va fi prea mare si sa interfata aglomerata.
sursa
 
 
 

Posibil să te interesez

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani