Cea mai buna instalație GPL pentru Logan

Cea mai buna instalație GPL pentru Logan

Dacia Logan este unul din cele mai populare autovehicule din România. În anul 2018 a fost unul din cele mai vândute autovehicule din România deci potențialul este acolo pentru brand-ul românesc.

Dar cum suntem noi românii, dorim să ne eficientizăm aproape orice proces, incluzând mijlocul de transport.

Până la urmă chestia asta e un lucru bun, atât pentru planetă cât și pentru buzunarul nostru

Iar una din cele mai bune metode de eficientizare a autovehiculului este o instalație GPL.

Pentru cei care nu cunosc conceptul, am făcut aici un articol în care explic ce este o instalație GPL dar acum nu o să discutăm despre asta ci o să ne orientăm la cea mai bună instalație GPL pentru Logan.

În situația de față nu există un câștigător clar. Asta pentru că momentan sunt în piață cred că peste 7 sau 8 brand-uri reputabile ce produc instalații GPL și cred că de ordinul zecilor în total.

Însă nu toate aceste brand-uri produc kit-uri pentru Logan sau kit-ul în sine este mult prea scump decât să merite investiția

Dacă cumperi un kit GPL pentru Logan ce este mai scump, recuperarea banilor pe investiție o faci mai greu, cel mai bine este să cumperi un kit de buget mediu care este popular și oricine mecanic autorizat pe GPL știe să invertină asupra lui în caz de sunt probleme. Pe lângă asta cu cât este kit-ul mai popular cu atât se găsesc mai ușor piese înlocuitoare, uneori și piese de calitate mai bună.

Andrei – mecanic auto

Dar am făcut eu o mică cercetare de piață, m-am uitat peste recenzii și volume de vânzări și am făcut o listă de 3 instalații GPL pentru Dacia Logan ce merită investiția voastră.

Recomand să achiziționați aceste kit-uri de noi și să le montați doar la service-uri autorizate. Fiind o instalație destul de periculoasă dacă nu este instalată conform instrucțiunilor producătorului.

Instalație GPL LPGTECH

cost estimativ: 4000-4500 lei

Cea mai buna instalație GPL pentru Logan

Lpgtech este un brand polonez ce produce instalații GPL pentru mai multe autohevicule. Aceștia au disponbil chiar și un kit pentru Dacia Logan. Kit-ul GPL 326OBD (total neprietenos, știu) este unul universal ce poate fi instalat și pe Dacia Logan, Sandero sau MCV. Calitatea lui este foarte bună fiind dezvoltat pentru mașinile europene, are un calculator avansat și dispune chiar și de o aplicație de mobil pentru monitorizare și control.

Instalatie GPL AGR Force

cost estimativ: 2650-2900 lei

Instalatie GPL AGR Force cu rezervor cilindric 28L

AGR produc instalații GPL în România de peste 20 de ani. E una din puținele companii cu o experiență atât de vastă în acest domeniu din țara noastră. Aceștia au componente proprii integrate în sisteme dar se și folosesc de componente de la alte brand-uri de top din domeniu.

Instalațiile GPL pentru Logan de la AGR costă sub 3000 lei (fără montaj) și au service-uri autorizate cu care colaborează în toată țara. Amortizarea investiției se va face după aproximativ 20.000 de km parcurși.

Instalatie GPL Landi Renzo Evo

cost estimativ: 4000-4500 lei

Instalatii GPL - eco power gpl

Sistemele Landi Renzo sunt printre cele mai populare din lume. Sistemele companiei sunt instalate în prezent pe milioane de autoturisme și automat beneficiază de o rețea completă de service-uri autorizate ce cunosc foarte bine procedura de montaj.

Sistemele de la Landi Renzo au un preț ușor piperat, însă amortizarea investiției se face după aproximativ 30.000-35.000 de km parcurși.

Mai mult decât atât, sistemele GPL Landi Renzo au printre cele mai avansate computere de control ale instalației GPL. Ultimele modele de computere vă oferă posibilitatea monitorizării instalației cu telefonul mobil.

Concluzia

Acestea sunt doar câteva din instalațiile GPL populare pentru Dacia Logan, pe internet o să găsiți o sumedenie de alte oferte. Chiar dacă o să găsiți instalații mai ieftine noi dar și second-hand, sfatul meu este să nu vă zgârciți la o diferență de 1000-1500 lei când vine vorba de o instalație GPL. Cumpărați o instalație până în 4000-4500 lei și nu mai ieftină de 2400 lei, documentați-vă bine înainte de achiziție, să vă asigurați că garanția este de minim 2 ani, service-ul unde efectuați montajul să vă asigurați că au experiență și vă oferă un minim de garanție pe montajul efectuat.

Pe lângă asta să nu vă sfiiți să mai cereți sfatul altor persoane ce au GPL pe mașinile lor, un loc bun unde puteți adresa o astfel de întrebare este în forumul nostru.

Acest articol include link-uri afiliate. Orice achiziție o efectuați de pe unul din link-urile magazinelor online plasate în articol, oferă o contribuție modică blog-ului fără un extra cost pentru dumneavoastră. Mulțumesc pentru contribuția voastră și că susțineți acest proiect personal!

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani