Ce inseamna WWW si de unde provine aceasta denumire?

Ce inseamna WWW si de unde provine aceasta denumire?

ce inseamna www

Ce inseamna WWW si de unde provine aceasta denumire?

Internetul e una din cele mai colosale inventii din ultimii zeci de ani.
Acesta tehnologie incredibila ne permite sa fim informati, sa comunicam aproape instantaneu cu rudele si prietenii din strainatate si mai ales…ne ofera clipuri video interesante cu pisici. ?

Insa lansand la o parte asta, exista un sir de litere plasate in fata fiecarei pagini web care poate sa induca in eroare pe cineva neexperimentat in ale internetului.

Mai exact, vorbesc despre http:// si www

Sa le luam pe rand si sa va over o explicatie rapida la fiecare in parte.

Ce inseamna http://?

HTTP este o abreviere de la Hypertext Transfer Protocol” si dupa cum o spune numele, este un protocol de transfer pentru text structurat ce contine link-uri, denumite hyperlink-uri.
Practic de ajuta pe tine sa transferi informatiile paginii web de pe server, la tine pe calculator, tableta sau telefon.
Atunci cand dai enter/click pe o adresa de site (http://google.ro de exemplu), computerul de unde efectuezi operatiunea trimite o cerere HTTP catre un alt computer denumit server unde are salvata pagina web (de cele mai multe ori intr-un format HTML) acesta confirma disponibilitatea cu un mesaj apoi iti este afisata pagina.

Ce inseamna WWW?

WWW ca si http este o abreviere pentru World Wide Web.
Adica reprezinta o prescurtare a ceea ce numim noi internet.
Prima pagina web in HTML a fost creata la CERN in anii 90, impreuna cu protocolul HTTP si numele de indentificare al paginilor web numit URL.
Practic World Wide Web se refera la o retea globala de computere, care pot sa comunice cu usurinta intre ele.
Daca doresti sa studiezi mai in detaliu subiectul, ca sa te consideri un om mai informat si mai ales pentru cultura ta generala, da un click aici si unul aici. (materiale in limba Engleza)
 
 
 

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani